Topstudenten op ondernemersstage in de Verenigde Staten

22/07/2010 09:51

Agentschap NL

Negen studentstarters gaan in januari zes maanden op ondernemersstage bij de gerenommeerde Kauffman Foundation in de Verenigde Staten. De topstudenten zijn namens het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen geselecteerd door een vakjury. Tijdens de stage maken ze kennis met Amerika's meest innovatieve en ondernemende denkers, experts, universiteiten en bedrijven om zo hun bedrijf of bedrijfsidee verder vorm te kunnen geven.

Presentatie bedrijfsidee

De studenten zijn landelijk gekozen uit aanbevelingen van hogescholen en universiteiten en runnen naast hun studie al een eigen bedrijf. Maar liefst 27 studenten zijn voorgedragen, daaruit werden 18 kandidaten geselecteerd die mochten verschijnen voor de vakjury. Zij presenteerden hun bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee. Deze jury heeft negen studenten als winnaar aangewezen. Zij gaan zes maanden naar de Verenigde Staten.

Ervaring overbrengen op anderen

De komende maanden volgen de studenten een programma ter voorbereiding op hun verblijf in de Verenigde Staten. In juni 2011 keren ze terug met een schat aan opgedane ondernemerschapservaring, die zij middels een ambassadeurschap gaan uitdragen naar medestudenten.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jaap Blaak, ondernemer, investeerder en o.a. lid van de Raad van Bestuur van Pharming NV, Louis Hoeks, columnist en journalist bij het Financieel Dagblad, Bernd Damme, eigenaar Eyewear.nl en Wendy Torrance, directeur van het Kauffman Foundation's Global Scholars Program.

Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen

De ondernemerstage is onderdeel van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen dat wordt uitgevoerd door NL Innovatie in opdracht van de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Economische Zaken en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Het actieprogramma bevordert ondernemerschap in het onderwijs, van basisschool tot en met universiteit.

Gekozen studenten

David Koper, Universiteit Maastricht

Richt zich met zijn bedrijf op een nieuwe, betrouwbare en kostenefficiënte manier van het op maat produceren van implantaten voor het menselijk skelet. Door een nieuwe productiemethode kan het implantaat exact op de patiënt afgemeten worden, waardoor minder operaties nodig zijn.

Steven Lammertink, Erasmus Universiteit

Republish ontwikkelt software en biedt ondersteuning voor het digitaal inlezen, produceren en distribueren van eBooks en andere digitale media. Steven Lammertink was met dit bedrijf al eerder winnaar van de 24hr Business Game.

David Gernaat, Universiteit Utrecht.

CrowdAboutNow is een platform voor startende ondernemers en investeerders. Startende ondernemers kunnen via dit platform aan financiering komen.

Tim Rutten, Universiteit Maastricht

Het bedrijf TextHamster van Tim Rutten biedt een online service ten behoeve van sms-marketing. De dienstverlening omvat de voorbereiding, uitvoering en monitoring van complete mobiele marketing campagnes.

Jeroen van Duffelen, Vrije Universiteit Amsterdam

Widescript is een online e-learning platform dat studenten in staat stelt efficiënter en gemakkelijker te studeren. Met behulp van dit platform kunnen studenten op elk apparaat (bijv. smartphone, laptop, iPad) digitaal lesmateriaal zoals e-books of syllabi bestuderen en samenwerken met medestudenten. Voor docenten biedt het platform o.a. de gereedschappen om lesmateriaal op maat samen te stellen en de voortgang van studenten te monitoren.

Omid Majidpour, Vrije Universiteit Amsterdam. Geen beschrijving openbaar.

Erik Koerselman, Technische Universiteit Delft. Geen beschrijving openbaar.

Loet Rammelsberg, Hogeschool van Hall Larenstein. Geen beschrijving openbaar.

Marijn Berk, Erasmus Universiteit. Geen beschrijving openbaar.

NL Innovatie

NL Innovatie maakt deel uit van Agentschap NL. Agentschap NL is begin dit jaar ontstaan door een krachtenbundeling van SenterNovem, EVD Internationaal en Octrooicentrum Nederland.





http://www.onderwijsonderneemt.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor redacties