Gemeente Boekel


Inzameling frituurvet

Voortaan wordt op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel frituurvet apart ingezameld. Er staan in het Land van Cuijk en Boekel al bij verschillende supermarkten containers waar u uw frituurvet in kwijt kunt. Nu dus ook op twee van de acht (mini)milieustraten.

Â

Uw frituurvet wordt hergebruikt als biobrandstof en bio-energie. Zo kan frituurvet ingezet worden als bio-energie waarmee warmte ontwikkeld wordt voor kassen. Frituurvet wordt ook gebruikt als biobrandstof voor vrachtautoâs. Hergebruik van frituurvet is uiteraard veel beter voor het milieu. Groot voordeel is dat het niet samen met uw overige restafval wordt verbrand en dat met hergebruik van frituurvet grondstoffen worden bespaard.

Aanbieden van frituurvet
Het frituurvet dient u in een afgesloten verpakking aan te bieden. Vloeibaar frituurvet schenkt u bijvoorbeeld gewoon weer terug in de plastic fles waarin u het kocht. Gestold frituurvet kunt u in een plastic tas of kartonnen doos stoppen.

Chemokar
U mag uw frituurvet bij de overige minimilieustraten ook nog steeds aanbieden als klein chemisch afval (KCA).

Dit kan:

- de tweede zaterdag van de maand in Boxmeer en Overloon
- de derde zaterdag van de maand in Mill en Wanroij
- de vierde zaterdag van de maand in Cuijk en Grave

Het frituurvet wordt achteraf gescheiden van het overige KCA en hergebruikt.

Meer informatie
Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling: www.afval.rmb.nl. U kunt voor vragen bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 - 338352.