Gemeente Boxmeer


Algemeen

Zakelijke inhoud anterieure exploitatie- en realisatieovereenkomst plan `Helbroekseweg 5 te Beugen'

Op 12 juli 2010 heeft de gemeente Boxmeer een anterieure exploitatie- en realisatieovereenkomst gesloten met de heren H.G. Wellen en A.P. Wellen. Deze overeenkomst heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend: gemeente Boxmeer, sectie R, nummers 772, 773 en 434.

In de overeenkomst zijn afspraken tussen de gemeente en de heren Wellen vastgelegd aangaande de realisatie van het bouwplan op het perceel aan de Helbroekseweg 5 te Beugen, welk bouwplan de splitsing van de bestaande boerderij in twee woningen en de realisatie van twee vrijstaande woningen alsmede de realisatie van de bijbehorende toegangsweg betreft en de daarbij behorende voorzieningen.

Het doel van de overeenkomst is gericht op het vastleggen van de wijze waarop en de voorwaarden waaronder de verdere planontwikkeling en realisatie van de woningen op de hierboven genoemde kadastrale percelen dient plaats te vinden.

De heren Wellen hebben zich verplicht het bestaande landbouwbedrijf (IV) te saneren en de opstallen en bijbehorende voorzieningen te slopen om vervolgens de boerderij te splitsen in 2 woningen en 2 vrijstaande woningen te realiseren, passend in het bestemmingsplan.

Het bouw- en woonrijp maken van het projectgebied zullen de heren Wellen voor hun rekening en risico uitvoeren, met uitzondering van het herstellen van de bestrating op gemeentegrond, hetgeen in opdracht van de gemeente voor rekening van de heren Wellen geschiedt.

De heren Wellen zijn verplicht de door de gemeente in verband met de grondexploitatie voor alle in het projectgebied begrepen gronden gemaakte kosten te vergoeden. Om die reden zijn de gemeente en de heren Wellen van mening dat de kosten in verband met de grondexploitatie anderszins verzekerd zijn, als bedoeld in art. 6.13 Wro. De gemeente en de heren Wellen zijn eveneens van mening dat voor de betreffende ontwikkeling geen tijdvak of een fasering als bedoeld in art. 6.13 Wro noodzakelijk is, om welke reden de gemeente en de heren Wellen van mening zijn dat er geen exploitatieplan opgesteld behoeft te worden.