Politie Rotterdam Rijnmond

GESTOLEN SNORFIETS

HARDRIJDERS AANGEHOUDEN OP GESTOLEN SNORFIETS

Datum publicatie: 22-07-2010 10:06

BRIELLE - Agenten hebben twee jongens staande gehouden op de GJ vd Boogerdweg. Zij vielen op door de hoge snelheid waarmee ze over het fietspad reden.

De agenten zagen de jongens met een snelheid van ongeveer 50 km per uur langs komen snorren. Een snorfiets mag 30 in het uur rijden, dus volgde een staandehouding.
De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Oostvoorne, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij gaf aan dat hij de snorfiets had geleend van een vriend.

De agenten bekeken de snorfiets en zagen dat deze kortgeleden was overgeverfd. Reden om de kentekenplaat te controleren. Uit deze controle werd duidelijk dat de kentkenplaat bij een snorfiets van een ander merk hoorde.

De 18-jarige werd aangehouden op verdenking van heling. Bij controle van het framenummer bleek dat de tweewieler op 17 juli was gestolen in Oostvoorne.

Woensdagmiddag werd de vriend aangehouden van wie de snorfiets was geleend. Deze 17-jarige inwoner van Oostvoorne was het niet eens met zijn aanhouding. Hij probeerde op zijn fiets het bos in te vluchten. Na telefonisch contact leek het hem toch maar beter om zich bij de agenten te melden. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

De snorfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.