Politie Drenthe

Donderdag 22 juli 2010

Provincie Drenthe, 22-07-2010

Motorrijder rijdt 204 op 80 km-weg

BORGER Woensdag reed een 26-jarige motorrijder uit Brouwershaven over de N374. Zijn snelheid werd met behulp van de lasergun vastgesteld op 204 kilometer per uur. Het maximum op deze weg is 80. Het rijbewijs is ingevorderd en in overleg met de Officier van Justitie is de motor in beslag genomen.

Brand in vakantiewoning

RUINEN Woensdagmiddag is brand uitgebroken in een vakantiewoning aan de Witteveen. De bewoner wilde de geiser aansteken wat er een steekvlam opleverde. Het dak vatte vlam. De brandweer bluste de brand.

Man aangehouden na mishandeling

EMMEN Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een ernstige mishandeling aan Het Meerveld. Daar bleek een 46-jarige man uit Emmen te zijn mishandeld door een 27-jarige plaatsgenoot. Hij is met oogletsel vervoerd naar het UMC Groningen. De verdachte was er daarna vandoor gegaan. Hij is later op de avond aangehouden en is ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Woensdagnacht reed een 44-jarige man uit Meppel in een auto over de Steenwijkerstraatweg. Hij werd gecontroleerd en daarbij bleek dat hij had gedronken. De blaastest gaf 1,75 promille als resultaat. Het rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN Woensdagnacht controleerde de politie op de Emmerhoutstraat een 32-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge. Hij reed slingerend voor de politieauto. De man had gedronken. De blaastest gaf 695 aan, ongeveer 1,6 promille. Ook deze bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.