Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 22-07-2010

Man aangehouden

HOUTEN Een 16-jarige jongen uit Houten liep door vuistslagen in buik en op gezicht letsel op. Een 18-jarige man uit Houten is op verdenking van deze mishandeling aangehouden en zit vast voor onderzoek en verhoor.

Politiebikers surveilleerden woensdag 21 juli omstreeks 21.55 uur op de Binnentuin nabij de Rietplas en zagen dat een jongen aan kwam fietsen met een bebloed gezicht. Hij verklaarde dat hij door een man was geslagen bij het pontje in de Rietplas nabij het Moerasmeer. Daar hadden jongeren onenigheid met elkaar, waarop hij tussenbeide kwam. Uit het niets werd de jongen plotseling en zonder enige aanleiding door de 18-jarige man gestompt in buik en gezicht.

De 16-jarige jongen deed aangifte van mishandeling, waarop de politiemensen nader onderzoek instelden. Uit de verklaringen van enkele getuigen en uit eigen wetenschap werd vastgesteld dat het ging om de 18-jarige Houtenaar. De politiemensen gingen vervolgens naar de woning van de 18-jarige Houtenaar, die op dat moment juist thuiskwam en de tuin kwam inrennen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Invordering rijbewijs motorrijder

LOPIK Een 27-jarige motorrijder uit Schoonhoven moest op de dag van zijn verjaardag zijn rijbewijs inleveren. Politiemensen betrapte hem op de Damweg op een forse snelheidsovertreding. De Schoonhovenaar werd geklokt met ruim 120 km/u, waar hij maar 60 km/u mocht rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.