Politie Groningen

Donderdag 22 juli 2010

Provincie Groningen, 22-07-2010

Man gewond bij steekincident

GRONINGEN Een 39-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op de Poolsterlaan in Groningen gewond geraakt bij een steekincident. Het slachtoffer ging samen met een 26-jarige man uit Hoogezand verhaal halen bij een woning aan de Poolsterlaan. Hierbij werd de bewoner, een 35-jarige man uit Groningen, volgens eigen zeggen bedreigd met een wapen. Vervolgens werd de 39-jarige Stadjer door de bewoner gestoken met een scherp voorwerp. Het slachtoffer werd door vrienden met een steekwond naar het ziekenhuis gebracht. De bewoner werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De Hoogezandster werd ingerekend op verdenking van bedreiging. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 61-jarige man uit Groningen is woensdagochtend op de kruising Van Lenneplaan met de Ketwich Verschuurlaan in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Zowel de Stadjer op zijn fiets als een 69-jarige automobilist uit Groningen stond stil voor het rode verkeerslicht. Bij groen licht reden beide bestuurders de kruising op. Toen de fietser voor de auto van de 69-jarige linksaf wilde slaan, ging het fout. De fietser werd aangereden en hij kwam ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man mishandeld in trein

DELFZIJL Een 23-jarige inwoner van Delfzijl is woensdagmiddag mishandeld in de trein in zijn woonplaats. De man stapte samen met zijn vriendin in een coupe en kreeg daar woorden met een onbekende man. Na een opmerking werd het slachtoffer geslagen. Ook raakte zijn arm uit de kom. Ambulancepersoneel heeft de Delfzijlster op het station behandeld. De verdachte bleef achter in de trein. Agenten hebben hem niet meer aan kunnen treffen. De 23-jarige man doet aangifte.

Minibike in beslag genomen

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond in de Sportlaan in Stadskanaal een minibike in beslag genomen. Agenten zagen een 20-jarige man uit Ermelo op de kleine motor rijden op de Belgiëlaan en wilden hem aanspreken. De bestuurder wist vermoedelijk dat hij fout was, want hij ging er als een haas vandoor. De politiemensen wisten de motorrijder in de Sportlaan te onderscheppen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Larix in Groningen een 39-jarige alcomobilist aangehouden. Agenten zagen dat de bestuurder uit Woldendorp vreemd rijgedrag vertoonde op de Eikenlaan en besloten hem langs de kant van de weg te zetten. Uit een blaastest bleek dat de automobilist te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.