Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 22-07-2010

Snorfietser raakt rijbewijs kwijt

VEENENDAAL - In de nacht van woensdag op donderdag 22 juli heeft de politie op de Rondweg west een alcoholcontrole gehouden. Een bestuurder van een snorfiets liep tegen de lamp en moest zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 05.10 uur werd de snorfietsbestuurder door agenten gecontroleerd. De man, een 29-jarige inwoner van Veenendaal, had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat hij 765 ug/l alcohol in zijn lichaam had, meer dan drie keer zoveel als wettelijk toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Scooterrijder gewond

RHENEN - Op woensdag 21 juli is een man gewond geraakt toen hij ten val kwam met een scooter.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie de melding dat op Geertesteeg een gewonde man op de grond zou liggen. De politie en ambulance waren snel ter plaatse en zagen een man, 21 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, gewond naast een zwaar beschadigde snorscooter liggen. Geen van de aanwezige getuigen kon vertellen hoe de man ten val was gekomen. Agenten roken een alcohollucht. Ambulancemedewerkers hebben de man naar een ziekenhuis vervoerd. Omdat de man na zelf verklaarde dat hij bijrijder was en geen bestuurder, is geen bloed van hem afgenomen ter vaststelling van het alcoholpromillage. De man is opgenomen in het ziekenhuis, zijn letsel is onbekend.