Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 22-07-2010

Uitgebreid op het dievenpad

UTRECHT Dankzij een oplettende passant konden agenten op woensdagmiddag 21 juli twee verdachten aanhouden, die uitgebreid proletarisch aan het winkelen waren.

Rond 17.00 uur zag een getuige dat een man bij het wiel van een auto bukte, achter het wiel een autosleutel pakte, de auto opende en daar een tas inzette. Vervolgens legde de man de sleutel achter het wiel en liep weg. De getuige belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zagen inderdaad de autosleutel achter het wiel liggen en meerdere tassen in de auto staan. De agenten zagen dat aan sommige spullen in de tassen nog alarmlabels (beveiliging tegen winkeldiefstal) hingen. Dit in combinatie met het gedrag van de man, deed de agenten vermoeden dat het hier om winkeldiefstal ging.

De agenten gingen daarop posten bij de auto. Op een gegeven moment verscheen de man samen met een vrouw. Zij hadden tassen bij zich. De man pakte weer de autosleutel, opende de auto en zij zetten de tassen in de auto.

De agenten spraken hen aan en vroegen of zij de aankoopbonnen van de goederen konden tonen, dat bleek niet het geval. Daarop werd het tweetal, een vrouw van 35 en een man van 40 jaar beiden uit Amsterdam, aangehouden. De spullen werden in beslag genomen.

Bij hun verhoor bekenden de verdachten met geprepareerde tassen bij zeker zeven winkels goederen te hebben gestolen. Het ging daarbij hoofdzakelijk om kleding. De totale waarde bedroeg ruim elfhonderd euro. Het tweetal deed afstand van de gestolen spullen en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na overlast

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond 20 juli drie mannen aangehouden in een woning aan de Boliviadreef. De mannen werden verdacht van het overtreden van de Opiumwet en diefstal en/of heling.

Al langer ontving de politie klachten van omwonenden die overlast ondervonden die vanuit de woning kwam. Ook kreeg de politie informatie dat er mogelijk in drugs gedeald zou worden vanuit deze woning. Agenten stelden dinsdagavond 20 juli rond 20.00 uur een onderzoek in de woning in. Drie aanwezige mannen zijn aangehouden omdat een kleine hoeveelheid drugs (vermoedelijk cocaïne) in de woning aanwezig was. Dit is in beslag genomen. Ook vond de politie goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Tegen een 39-jarige man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het overtreden van de Opiumwet en diefstal en/of heling. Hij huurde de woning illegaal onder. De twee andere mannen zijn in vrijheid gesteld zonder proces-verbaal. De zaak is in onderzoek.

Meisjes (zwaar) mishandeld

UTRECHT Twee meisjes werden in de vroege ochtend van donderdag 22 juli door een jongen in elkaar geslagen. Eén van de slachtoffers ligt in het ziekenhuis. Een 19-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Rond 04.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Magelhaenlaan iemand gewond op straat zou liggen. Ter plaatse troffen agenten twee meisjes van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Odijk en Almere. Beide meisjes hadden letsel in het gezicht en de Odijkse kwam verward over. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De meisjes verklaarden die avond/nacht met enkele jongens in een woning te zijn geweest. Daarna hadden de meisjes op straat ruzie met één van de jongens gekregen, omdat hij één van hen uitschold. Daarbij was hij zo kwaad geworden, dat hij beide meisjes aanviel, waarbij één van hen werd geslagen en de andere klappen en schoppen opliep. Daarna was hij ervandoor gegaan.

Het Odijkse meisje is met een gebroken oogkas in het ziekenhuis opgenomen. De Almeerse is naar het politiebureau overgebracht en zij deed aangifte van mishandeling. De politie heeft in de loop van donderdagmorgen een 19-jarige verdachte aangehouden en hij is in verzekering gesteld.

Man met pistool

UTRECHT Agenten hielden in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli een man aan omdat hij een pistool bij zich had.

Agenten werden rond 02.45 uur op de Voorstraat aangesproken door een man die vertelde dat voor hen een man liep, die een vuurwapen bij zich had. De agenten liepen achter de betreffende man aan en zagen dat hij via de Hardenbollenstraat, de Kalverstraat in liep. Daar zagen zij dat hij op zijn knieën tussen enkele fietsen ging zitten, het vuurwapen uit zijn broeksband trok en zich daarmee in de richting van de agenten draaide. Een agent trok daarop direct zijn pistool, richtte dat op de verdachte en sommeerde hem het wapen te laten vallen. Dat deed de verdachte direct. Aan de sommatie om op zijn knieën te gaan zitten, voldeed hij niet, waardoor een agent zich gedwongen zag de man te pepperen. Daarna werd de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, geboeid.

Het vuurwapen bleek een echt pistool te zijn, maar was niet geladen. De verdachte had een lege patroonhouder in zijn kleding zitten. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het pistool is in beslag genomen.

Jongen aangehouden na conflict

UTRECHT De politie heeft woensdagavond 21 juli een jongen aangehouden na een conflict. Een man raakte licht gewond.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande was op de Magelhaenlaan. Een 16-jarige jongen uit Utrecht en een buurtbewoner hadden ruzie gekregen over een voorval met kinderen. De 16-jarige jongen bedreigde de buurtbewoner met een mes. Die weerde het mes af en raakte daarbij lichtgewond aan zijn hand. De politie heeft de 16-jarige jongen aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Overlastcontrole

UTRECHT Woensdagavond en donderdagnacht heeft de politie in de Voorstraat en omgeving een overlastcontrole gehouden.

Vier personen werden aangehouden omdat ze werden gezocht voor openstaande boetes en een man werd aangehouden voor het stelen van een fiets. Verder kregen vier personen een bekeuring voor bedelen, drie omdat ze alcohol op straat dronken en drie omdat ze in portieken hingen. Bij het fouilleren van diverse personen en het onderzoeken van een auto, werd 1 bolletje drugs gevonden.

Reanimatie

UTRECHT Militairen slaagden er op woensdagochtend 21 juli in een man te reanimeren.

Rond 11.50 uur kregen politie en ambulance de melding van een onwelwording in een woning aan de Merwedekade. Ter plaatse bleek dat een man een hartstilstand had. Twee toevallig passerende sportende militairen van de Knoopkazerne waren direct door een buurvrouw te hulp geroepen. Zij slaagden erin de man te reanimeren. Hij werd zelfstandig ademend en met hartslag per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De ambulancebroeders verklaarden dat dit dankzij het snelle optreden van de militairen was.

Verlaten plaats ongeval

UTRECHT/NIEUWEGEIN Een automobilist reed in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli tegen een brugleuning en zette zijn reis te voet voort.

Rond 01.45 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Taludweg in Utrecht tegen de brugleuning was gereden. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto aan, maar de bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Wel vonden zij in het voertuig de portemonnee van de eigenaar van de auto. De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen een 47-jarige man uit Nieuwegein lopend bij de kruising van de Taludweg met de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein aan. Hij bleek de eigenaar van de auto te zijn en verkeerde overduidelijk onder invloed van alcohol.

De agenten hielden de Nieuwegeiner aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar weigerde hij aan de ademanalyse mee te werken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, het verlaten van de plaats van een ongeval en voor het weigeren van de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Plezierjacht

UTRECHT Agenten hielden op donderdagochtend 22 juli een man aan op verdenking van diefstal vanaf een plezierjacht.

Rond 05.50 uur kreeg de politie de melding dat een man op een plezierjacht aan de Catharijnesingel zat en daar kennelijk had ingebroken. Terwijl de agenten onderweg waren, meldde de getuige dat de verdachte inmiddels was weggelopen. Agenten zagen de verdachte, een 44-jarige man uit Utrecht, op het Geertebolwerk lopen en hielden hem aan. Daarbij zagen zij dat hij een bezem weggooide. De verdachte had inbrekerswerktuigen bij zich en hij bleek de bezem van het jacht te hebben gestolen. De inbrekerswerktuigen en bezem werden in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.