Het Goede Doelen Rapport 2010 is uit

22/07/2010 11:36

VFI, brancheorganisatie van goede doelen

Amsterdam, 22 juli 2010 - Het Goede Doelen Rapport 2010 van VFI brancheorganisatie van goede doelen is vanaf vandaag beschikbaar op www.vfi.nl. Het rapport biedt inzicht in het werk en de resultaten van de 120 bij VFI aangesloten goede doelen. De cijfers in dit rapport zijn afkomstig uit het jaarlijkse sectoronderzoek, dit jaar uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers.

In het Goede Doelen Rapport staat hoeveel geld er in 2009 door de goede doelen gezamenlijk is besteed aan hun doelstellingen, aan welk soort activiteiten dit geld is besteed en wat de opbrengsten uit verschillende inkomstenbronnen waren. Daarbij wordt zichtbaar hoe grote, middelgrote en kleine organisaties daarin verschillen, èn welke verschillen dit oplevert tussen de aandachtsgebieden die VFI onderscheidt: gezondheid, welzijn & cultuur, internationale hulp en natuur, milieu & dierenbelangen. Naast de onderzoeksresultaten vertellen zestien goede doelen over een bijzonder project.

Uit het rapport komt naar voren dat goede doelen ook in tijden van crisis kunnen blijven rekenen op de steun van het publiek: de inkomsten uit collectes, donateurbijdragen en lidmaatschappen namen licht toe. De totale inkomsten uit eigen fondsenwerving liepen iets terug (1,9%), vooral door een afname van de inkomsten uit nalatenschappen en sponsoring. De gezamenlijke goede doelen hebben in 2009 weer meer aan hun doelstellingen besteed (5,5%).





http://www.vfi.nl