Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.40 uur

Utrecht, 22-07-2010

Man mishandeld ex-vriendin

ABCOUDE Een 24-jarige vrouw uit Soest liep door vuistslagen in haar gezicht letsel op en moest voor behandeling naar het AMC. Een 19-jarige man uit Abcoude is op verdenking van deze mishandeling aangehouden en zit vast voor onderzoek en verhoor.

Na een melding dat een vrouw werd mishandeld, troffen politiemensen op woensdag 21 juli omstreeks 16.20 uur liggend op de Hollandse Kade een vrouw met een bebloed hoofd aan. Direct meldde zich de 19-jarige Abcoudenaar bij de politiemensen en verklaarde dat hij haar had geslagen. Hierna rende hij weg, maar kon kort daarna in de woning van zijn moeder in Abcoude worden aangehouden.

De vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het AMC. Daar werd geconstateerd dat de vrouw een scheurtje in haar oogkas had opgelopen en een flinke bloedneus. Na aangifte te hebben gedaan, kon de vrouw naar huis.

De man en de vrouw hadden op de Hollandse Kade met elkaar afgesproken om, na een verbroken relatie, een en ander uit te praten. Volgens de vrouw sloegen de stoppen bij de Abcoudenaar door, toen zij een gouden sieraad van hem in het water gooide. Zij kreeg diverse vuistslagen toegediend.

Er bevonden zich op dat moment enkele mensen op de Hollandse Kade die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling. Zij worden vriendelijk gevraagd zich te melden bij de politie district Rijn&Venen via het telefoonnummer 0900-8844.

Jongen aangehouden

MONTFOORT Een 15-jarige jongen uit Montfoort is betrapt op het rijden met een bromfiets terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs.

Een politiemotorrijder zag de jongen rijden over Willeskop en controleerde hem. Hieruit bleek dat er geen kenteken op de bromfiets zat en de jongen geen kentekenbewijs kon tonen. Bij controle van het framenummer bleek dat dit recent was weggeslepen.

Na verder onderzoek werd bij een schuur nog een bromfiets aangetroffen met een geschorst kenteken, maar dit kenteken behoorde niet bij deze bromfiets. De twee bromfietsen en de jongen zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man illegaal in Nederland

WOERDEN Na een melding, dat twee mannen vermoedelijk illegaal aan het collecteren waren, stelden politiemensen een onderzoek in. Zij troffen woensdag 21 juli omstreeks 19.35 uur op aanwijzing van bewoners op de Wijnand Nuijenstraat het tweetal aan. Uit onderzoek bleek dat het tweetal legaal aan het collecteren was voor de stichting Stop Malaria. Een van de twee mannen, een 37-jarige man, met een Gambiaans paspoort, verbleef illegaal in Nederland en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.