Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 22-07-2010

Meisje gewond

AMERSFOORT Een meisje raakte op woensdagmiddag 21 juli gewond toen zij van een balkon viel.

Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding dat bij een flat in de wijk Randenbroek een meisje van een balkon was gevallen en gewond was geraakt. Ter plaatse troffen agenten een 14-jarig meisje uit Amersfoort aan. Zij was door nog onbekende oorzaak van een balkon van een flat gevallen en had daarbij een diepe wond aan haar arm opgelopen. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten hielden een 23-jarige bewoner van de flat aan in verband met mogelijke betrokkenheid bij de val van het meisje. De politie zet het onderzoek voort.

Overlast

AMERSFOORT Agenten bekeurden op woensdagmiddag 21 juli twee mannen en een vrouw, één van hen maakte het vervolgens nog bonter en werd aangehouden.

Rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen en een vrouw zich compleet laveloos op de Stadsring bevonden en passanten lastigvielen. Ter plaatse troffen agenten twee mannen en een vrouw aan, die geopende blikjes bier bij zich hadden en kennelijk het nodige hadden genuttigd. De agenten bekeurden het drietal voor het op de openbare weg bij zich hebben van geopende alcoholhoudende drank.

Eén van hen, een 44-jarige man uit Amersfoort, besloot daarna zijn blaas op straat te legen. Hij was rondom dronken, waarop hij ook bekeuringen kreeg voor openbare dronkenschap en wildplassen. Hij bleef weigeren weg te gaan en besloot vervolgens de agenten de huid vol te schelden. Zij hielden hem daarop aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Hoogbejaarde man moet rijbewijs inleveren

WOUDENBERG Agenten vorderden op woensdagmiddag 21 juli het rijbewijs van een hoogbejaarde man in.

Rond 12.40 uur belde een getuige met de politie dat een hoogbejaarde man met een auto op de parkeerplaats aan t Schilt geparkeerd stond. Daarbij had de melder gezien dat hij zeer veel moeite had de auto normaal geparkeerd te krijgen en het in de versnelling zetten van het voertuig zelfs grote problemen opleverde.

Agenten gingen ter plaatse. Zij zagen dat de man naar de auto kwam lopen en dat hij in gezelschap was van een jongen van rond de tien jaar oud. De agenten zagen dat de man, 90 jaar oud en afkomstig uit Woudenberg, niet zelfstandig kon lopen en zelfs niet aan kon geven welke van zijn sleutels de autosleutel was. De agenten schatten hem niet in staat op een verantwoorde manier een auto te besturen. Zij besloten zijn rijbewijs in te vorderen en brachten de man met een politieauto naar huis.