Erasmus Universiteit Rotterdam

Studenten HOPE winnen prestigieuze ondernemersstage in Amerika

Zes maanden inspiratie opdoen bij de grote innovatieve denkers en bedrijven

Drie studenten van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE), een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, TU Delft en Universiteit Leiden op het gebied van ondernemerschapsonderwijs, gaan komend studiejaar voor zes maanden naar de Verenigde Staten om een prestigieuze stage te volgen die hen onder meer bij Harvard, Stanford, MIT en diverse internationale topondernemingen (waaronder Google en NASA) zal brengen. De stage van Marijn Berk, Erik Koerselman en Steven Lammertink wordt volledig verzorgd en betaald door de Kauffman-stichting, die onder meer ook verantwoordelijk is voor de jaarlijkse Global Entrepreneurship Week in november.

De stage biedt studenten de mogelijkheid om in een internationale omgeving vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap. De studenten verblijven zes maanden in de Verenigde Staten in gezelschap van Amerika's meest innovatieve en ondernemende denkers, universiteiten en bedrijven. Ideëen voor de onderneming worden verder vorm gegeven om uiteindelijk met meer ondernemersbagage het bedrijf in Nederland te starten of verder uit te bouwen.

Na voordracht door zijn coach Ferdinand Jaspers van de Rotterdam School of Management, Erasmus University is EUR-student Steven Lammertink (21) nu geselecteerd om deel te nemen aan de ondernemersstage van de Kauffman Foundation. Lammertink: "Het is echt geweldig dat ik ben geselecteerd voor deze stage. Dit moet een waardevol perspectief kunnen bieden op het toekomstige succes van mijn onderneming, specifiek vanuit internationaal vlak."

Voor Lammertink (21) is dit het volgende grote succes sinds de oprichting van zijn bedrijf nog geen zes maanden geleden. Samen met business partner Osric Caton heeft hij begin 2010 het bedrijf RePublish opgezet dat teksten digitaliseert voor e-readers. Dit voorjaar hebben zij deelgenomen aan het Get Started Program van HOPE, een coachingstraject voor ambitieuze starters. "Ik heb veel geleerd tijdens de workshops die gegeven werden door gerenommeerde bedrijven", aldus Lammertink. "Daarnaast ben ik mijn coach van HOPE zeer dankbaar voor zijn hulp bij het `finetunen' van mijn concept. Meer studenten zouden aan dit soort programma's mee moeten doen. Het geeft veel zelfvertrouwen als andere mensen in je concept geloven, en je introduceren bij investeerders en andere belangrijke partijen."

Half september gaat het Get Started Program van HOPE weer van start. Aanmelden is nog mogelijk voor startende ondernemers met een ambitieus (schaalbaar, realistisch en innovatief) idee.