Politie Haaglanden

Persberichten 22 juli

Haaglanden, 22-07-2010

Auto beroofde bakker (75) spoorloos

Den Haag Een 75-jarige Haagse bakker is woensdag 21 juli overvallen in zijn zaak aan de Leyweg. Behalve een onbekend geldbedrag namen de daders ook de auto van het slachtoffer mee. De man was na sluitingstijd, omstreeks kwart over acht, alleen in de winkel aanwezig toen hij werd geconfronteerd met twee gewapende mannen. Zij eisten de portefeuille van de man en diens autosleutels. Hierna gingen zij er vandoor. Het slachtoffer, dat kampt met suikerziekte, bleef verward achter. Zowel de daders als de auto van de 75-jarige zijn nog spoorloos. Het gaat om een zwarte Mercedes C180 voorzien van kenteken 25-NR-SJ. De politie is op zoek naar mensen die woensdag iets van de overval op de bakkerij hebben gezien of in de dagen daarvoor iets opvallends hebben waargenomen in de omgeving van de winkel. Ook mensen die de Mercedes hebben gezien of weten waar deze zich bevindt, wordt verzocht om contact te zoeken met de politie. De recherche van Bureau Zuiderpark is bereikbaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Straatrovers gepakt

Den Haag De politie hield donderdag 22 juli vijf Litouwers aan die ervan worden verdacht kort daarvoor een 27-jarige Hagenaar te hebben beroofd. Het slachtoffer werd omstreeks twee uur s nachts op de Fruitweg belaagd door een grote groep mannen. Hij werd bewusteloos geslagen en van zijn spullen beroofd, waaronder sieraden en een aanzienlijk geldbedrag. Politieagenten die kort na de beroving in de omgeving naar de verdachten op zoek gingen, troffen onder een oplegger in de nabijgelegen Telexstraat vijf verdachten en een deel van de buit aan. De Litouwers zijn tussen 18 en 21 jaar en zitten nog vast.

Kopstoten na parkeerboete

Den Haag Een 44-jarige Hagenaar ging op 21 juli rond middernacht op de Marktweg door het lint toen hij een bekeuring kreeg. Hij stond namelijk geparkeerd voor een inrit. Een 25-jarige parkeercontroleur moest het ontgelden; hij kreeg twee kopstoten van de verdachte en ook diens 21-jarige zoon ging zich ermee bemoeien. Toegesnelde agenten hielden vader en zoon aan. De politie onderzoekt de zaak.

Toerist rijdt op poller

Den Haag Een 30-jarige zwangere toeriste uit Duitsland is op 21 juli om 12.00 uur ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Haar 29-jarige echtgenoot reed met hun auto over een poller op de Hofweg, toen deze omhoog kwam. De auto was zwaar beschadigd en er kwamen vloeistoffen uit. De bestuurder verklaarde een andere auto te hebben gevolgd en had geen waarschuwingsborden gezien.

Dronken bestuurder zonder geldig rijbewijs

Den Haag Het trage rijgedrag van een 34-jarige Leidse op 22 juli op het Anna Blamanplein om 2.30 uur maakte dat politieagenten haar staande hielden en lieten blazen. Ze bleek te veel gedronken te hebben: zij blies 785 ugl, terwijl de limiet voor alcohol in het verkeer op 220 ugl (= 0,5 promille) ligt. Bovendien was haar rijbewijs ongeldig verklaard. Ze is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Vrouw aangehouden na herhaaldelijk door rood rijden

Delft Een 33-jarige vrouw uit de Lier is op woensdag 21 juli om 09.00 uur aangehouden op de Professor Krausstraat. Agenten in een onopvallende politieauto zagen de vrouw door rood rijden op de kruising van de Westlandseweg met de Engelsestraat. De agenten wilden de vrouw hier op aanspreken en gingen haar achterna. Zij reed echter met hoge snelheid door en het kostte de agenten moeite de vrouw te laten stoppen. Terwijl de agenten achter de vrouw aan reden, reed zij nog drie keer door rood. In de Professor Krausstraat stopte zij uiteindelijk toch. Zij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar kon zij later weer vertrekken met vier bekeuringen voor het rijden door een roodverkeerslicht.

Twee mannen aangehouden met gestolen auto

Nootdorp Agenten hielden woensdag 21 juli twee Hagenaars van 21 en 31 jaar aan, in een gestolen auto. De agenten zagen de mannen om 12.50 uur lopen op de Dunantlaan. Omdat zij zich vreemd gedroegen, besloten de agenten hen te controleren. Ook daarna hielden zij hen nog even in de gaten. Op een gegeven moment stapten de mannen in een auto en reden weg. De agenten controleerden ook de auto; deze bleek gestolen te zijn. Ze reden de auto klem, waarna de mannen er te voet vandoor gingen. Na een korte achtervolging werden ze alsnog aangehouden. In de auto werden ook nog inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Vermiste jongen weer terecht

Nootdorp Met man en macht werd woensdag gezocht naar een 14-jarige autistische jongen, die woensdagmiddag 21 juli verdween tijdens een begeleide fietstocht. Rond 13.00 uur dwaalde de jongen, tussen het Delftse Hout en Nootdorp, af van de groep waarmee hij op pad was. De begeleiders gingen direct naar de jongen op zoek en waarschuwden de politie.
Omdat een visser verklaarde dat hij een jongen, die aan het signalement van Ibrahim voldeed, had gezien in de omgeving van de Dobbeplas, werd daar direct een grote zoekactie opgestart. Politiemensen, de politiehelicopter, speurhonden, politieagenten te paard en brandweermensen in boten hebben naar de jongen gezocht. Ook werden SMS-alert en Burgernet ingezet. Rond 16.40 uur kwam gelukkig het verlossend telefoontje: de jongen was vermoeid maar ongedeerd bij een garagebedrijf in Berkel en Rodenrijs binnen gelopen. Daar was hij naartoe gefietst. De jongen werd teruggebracht naar huis.