Gemeente Roermond

Evaluatie eerste jaar Servicepunt Detailhandel Roermond

Onlangs zijn de resultaten van het eerste jaar van het Servicepunt Detailhandel Roermond (SDR) geëvalueerd. De stuurgroep kijkt tevreden terug op dit eerste jaar. Na een vliegende start vanaf juni 2009 is er een solide organisatie opgetuigd met een duidelijk project- en werkplan. Hierdoor zijn de activiteiten structureel uitgevoerd. Dit is tot uiting gekomen in de goede samenwerking met externe partijen en de behaalde resultaten waarbij Roermond landelijk tot de beste Servicepunten behoort.

Personeel
Er zijn 286 bedrijfsbezoeken afgelegd waarbij de activiteiten van het SDR onder de aandacht werden gebracht en de vacatures, vragen, wensen en behoeften van de ondernemers werden geyinventariseerd. Er zijn 253 vacatures opgehaald, waarvan 188 door het SDR zijn vervuld. Met een vervullingsquote van 74% kan worden geconcludeerd dat het SDR kwalitatief goede medewerkers aanlevert, waarbij goed rekenig wordt gehouden met de wensen en eisen van ondernemers.

Ondernemen
165 Werkgevers en werknemers hebben in het eerste jaar deelgenomen aan dekundigheidsbevorderende trainingen. De trainingen die werden gegeven betroffen het onderwerp veiligheid aangezien uit de bedrijfsbezoeken bleek dat hier de behoefte van de ondernemers lag. Het SDR heeft gezorgd voor veel extra promotie met betrekking tot (werken in) de detailhandel en een betere waardering van de detailhandel door de consument. Enkele activiteiten die door het SDR zijn georganiseerd of waarin het SDR heeft geparticipeerd zijn: de week van de detailhandel, de landelijke banenmarkt, de jongerenbanenmarkt, de Betty Jatgraagshow en bezoeken aan diverse Roermondse straat/ondernemersverenigingen.

Integratie Retail & Business Academy Na dit succesvolle eerste jaar staat het SDR voor een nieuwe uitdaging: Het Servicepunt wordt ge yintegreerd in de toekomstige Retail & Business Academy. Vanaf de start van het Servicepunt Detailhandel is de intentie uitgesproken om één van de peilers te vormen van de Retail & Business Academy.

Het SDR is een samenwerking van Gemeente Roermond, UWV WERKbedrijf, Productiehuis, Citymanagement Roermond en Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Het SDR is gevestigd bij het UWV WERKbedrijf aan de Looskade. Voor meer informatie zie www.servicepuntdetailhandelroermond.nl.

Eerste publicatiedatum: 22-07-2010 Bijgewerkt: 22-07-2010