Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten IJsselstreek 22 juli 2010

|     |Zutphen - Inbraak in kledingwinkel                        |

Bij een kledingwinkel aan de Korte Beukerstraat in Zutphen is in de nacht van woensdag op donderdag 22 juli ingebroken. Het is nog bekend wat er allemaal gestolen is.


De politie kreeg omstreeks 04:15 uur de melding dat een getuige had gezien dat er een aantal onbekende mannen in de betreffende winkel liepen en er ook nog één heen en weer liep naar een auto die voor de winkel geparkeerd stond. De mannen zijn op een gegeven moment in de auto weggereden in de richting de Beukerstraat. De politie heeft in de omgeving nog uitgekeken naar de daders, maar deze niet meer aangetroffen. Men had een deur geforceerd om de winkel binnen te kunnen komen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Zutphen - Jeugd beboet voor baldadigheid                  |

De politie heeft woensdag 21 juli vier tieners uit Zutphen beboet voor hun baldadige gedrag. Het viertal had onder meer met stenen lopen gooien op een schoolplein aan De Brink in Zutphen.


De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding dat een getuige had gezien dat een groepje jongeren met stenen aan het gooien was op het betreffende schoolplein. Ter plaatse troffen agenten twee jongens en twee meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar aan. Ook lagen er een hoop kapotte stenen op het schoolplein. De jongeren gaven toe dat zij met de stenen hadden gegooid. De politie heeft hen allen een boete gegeven en hun ouders op de hoogte gebracht. Het viertal zal worden doorverwezen naar Bureau HALT.

|     |Lochem - politie onderzoekt aanranding                    |

De politie vraagt informatie over een man die woensdagavond 21 juli bij de Twentekanaalbrug aan de Stationsweg in Lochem een jonge vrouw heeft aangerand. De dader ging er vandoor toen een getuige het slachtoffer te hulp schoot. Voor tips kan men bellen met de politie via 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


De politie kreeg even na 23.00 uur een melding dat een 18-jarige vrouw uit Lochem op weg naar huis bij de Twentekanaalbrug was aangerand. De vrouw liep vanaf het station richting het centrum en merkte dat zij door een manspersoon werd gevolgd. Toen zij omkeek, bleek deze zijn gezicht te hebben bedekt met een soort bivakmuts. De vrouw wilde hardlopend de bebouwing bereiken, maar werd op de brug vastgegrepen en onzedelijk betast.


Op dat moment kwam er een fietsster vanaf het station die het slachtoffer te hulp schoot. De man ging er vandoor en vluchtte de Havenstraat in.


De gealarmeerde politie heeft het slachtoffer opgevangen en er werd een onderzoek naar de man ingesteld. Het gaat om een blanke man met een normaal postuur. Hij was gekleed in een wit T-shirt en een donkere joggingbroek met pijpen tot net over de knieën.


De politie vraagt mensen die de man in de omgeving hebben gezien of informatie voor het onderzoek hebben, contact op te nemen met de politie.