Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-07-2010

Politie treft hennepkwekerij aan in Ulicoten: negen mensen opgepakt

ULICOTEN: De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt in een kas aan de Bosstraat. Daarbij werden zeven Bulgaarse vrouwen een twee Turkse mannen aangehouden. De negen verdachten zijn overgebracht naar het bureau.

De eigenaar van de kas belde rond 09.00 uur de politie, omdat hij de zaak niet vertrouwde. Hij heeft de kas verhuurd. Met zijn tractor blokkeerde hij de toegangsweg, zodat de verdachten niet met hun auto's konden vluchten. In de kas werden ongeveer 2000 hennepplanten en duizenden stekjes aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf ontmantelt de kwekerij en zal daar donderdagmiddag nog de nodige tijd mee bezig zijn.

Politie arresteert Bredanaren wegens fietsendiefstal

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur twee mannen (34 en 39 jaar) uit Breda aangehouden wegens fietsendiefstal dan wel heling ervan. Het tweetal werd betrapt met twee gestolen fietsen. Agenten van het DDIT - een team dat toezicht houdt op onder andere veelplegers - hielden de mannen in de gaten. Uit onderzoek bleek dat een van die fietsen recent gestolen was uit een berging aan de Middellaan. De twee verdachten werden op de Slingerweg en omgeving aangehouden en zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bredase veelpleger loopt tegen de lamp

BREDA: Een 33-jarige Bredase veelpleger is woensdagmiddag rond 17.30 uur opgepakt bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de
Belcrumweg. De man pikte een flesje citroensap, maar liep tegen de lamp. Omdat hij geregistreerd staat als veepleger is hij, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Jongen (15) slachtoffer van straatroof

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar een straatroof donderdagmorgen op de Oude Vest. Een 15-jarige Bredase jongen was op de fiets na een avondje werken in de horeca op weg naar huis toen hij door enkele jongeren werd tegengehouden. Vervolgens moest hij zijn verdiende geld van die avond afstaan. Agenten hebben na de melding van de vader van het slachtoffer, zo rond 01.00 uur, nog in de omgeving gezocht naar de daders, maar zonder resultaat.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-07-2010 12:33 | © Regio Midden en West Brabant |