Gemeente Tilburg

Persbericht
22 juli 2010

La Poubelle en Diamantgroep onderzoeken mogelijkheid samengaan

Gemeente Tilburg wil taken La Poubelle veilig stellen

Stichting La Poubelle en de Diamantgroep onderzoeken of ze eventueel kunnen samengaan. Het onderzoek vindt plaats op verzoek van de gemeente Tilburg, naar aanleiding van de financiële positie van La Poubelle. "We willen de maatschappelijke taken van La Poubelle veilig stellen. Zoals de begeleiding en ondersteuning van Tilburgers met een verre afstand tot de arbeidsmarkt, de goederenbank en kringloopwinkel, de Pollepel en 't Rooie bietje", legt wethouder Jan Hamming (arbeidsmarktbeleid) uit.

Samengaan zou een oplossing kunnen bieden voor de financiële problemen van La Poubelle, die vooral worden veroorzaakt door de sterk gestegen personeelskosten. La Poubelle heeft namelijk veel gesubsidieerde arbeidsplaatsen, en moet daar steeds meer voor betalen. Daardoor ontstaat de komende jaren een structureel tekort, waarvan de gemeente heeft besloten dat niet voor haar rekening te willen nemen.

Maatschappelijke activiteiten

Sinds mei 2010 zijn de partijen in gesprek, onder leiding van een extern adviesbureau. De Diamantgroep ziet raakvlakken in de activiteiten van La Poubelle en verwacht dat het samengaan van beide organisaties voordelen kan opleveren. La Poubelle ziet het belang van onderzoek naar samenvoeging, maar stelt daarbij als voorwaarde dat de stichtingsdoelstellingen overeind blijven. De gemeente Tilburg heeft als uitgangspunt dat de maatschappelijke activiteiten van La Poubelle blijven bestaan. Hamming: "Er is dus een basis voor onderzoek naar eventuele samenvoeging. Inhoudelijk en financieel moeten echter nog verschillende zaken verder worden uitgezocht. Dat gaan we de komende maanden doen." De betrokkenen hopen in oktober 2010 duidelijk te hebben of een samenvoeging van beide organisaties haalbaar is.
---