Gemeente Giessenlanden


Woonzorgcomplex Hoornaar

In Giessenlanden worden 2 woonzorgcomplexen gerealiseerd; één in Giessenburg en één in Hoornaar. Via dit bericht informeren wij u over de stand van zaken van het woonzorgcomplex Hoornaar.

Ontwerpproces

Woningbouwcorporatie KleurrijkWonen heeft aan een architect opdracht gegeven om een conceptontwerp te maken voor het woonzorgcomplex in Hoornaar. Dit ontwerpproces gaat in nauwe samenwerking tussen KleurrijkWonen, de zorgaanbieders Syndion en De Lange Wei en de gemeente. KleurrijkWonen monitort nauwkeurig of het concept voldoet aan de randvoorwaarden en past binnen de financiële kaders. Om dit te kunnen bepalen moeten de concepten zorgvuldig worden gecontroleerd en doorgerekend en indien nodig weer worden aangepast. Dit ontwerpproces is op dit moment in volle gang en vraagt meer tijd dan aanvankelijk verwacht.

Â

Klankbordgroep en informatieavond

Zodra de eerste conceptontwerpen gereed zijn, worden de voorstellen voorgelegd aan de klankbordgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de Seniorenraad, Zedje en Wmo-platform, Ouderenproof en Plangroep Wonen, Zorg en Welzijn Giessenlanden. Deze klankbordgroep heeft vanaf het begin meegedacht over de randvoorwaarden. Daarna wordt het voorstel tijdens een informatieavond gepresenteerd aan alle belangstellenden. Tijdens deze avond gaan we ook in op het toewijzingsbeleid van de woningen en of er ook koopwoningen in het woonzorgcomplex Hoornaar worden gerealiseerd.

Â

De verwachting is dat de informatieavond in het komende najaar kan plaatsvinden.