'Dog Lane of Fame' geeft trouwe viervoeters een ereplek

22/07/2010 13:46

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden biedt hondenbazen van Nederland de kans hun om hond te laten vereeuwigen

Naar voorbeeld van Hollywood waar bekende acteurs een ster krijgen op het beroemdste trottoir van de stad, biedt KNGF Geleidehonden de Nederlandse hondenbezitters nu de kans om hun trouwe viervoeter te laten vereeuwigen op de 'Dog Lane of Fame'. Het speciale tegelpad waarvoor mensen voor hun hond een eigen naamsteen kunnen kopen, zal dit najaar op het terrein van de geleidehondenschool worden geopend. De stichting organiseert deze bijzondere actie ter ere van haar 75-jarig bestaan dit jaar.

De Dog Lane of Fame wordt in samenwerking met de Ondernemersvereniging Bestratingbedrijven Nederland (OBN) gerealiseerd. Hondenbazen hebben de mogelijkheid om voor E 250,- een tegel met persoonlijke tekst voor hun eigen hond te laten maken. Het bestaan van de hond is daarmee blijvend vastgelegd en geëerd. De opbrengsten komen ten goede aan de opleiding van blindengeleidehonden. Uiteraard hoeft een hond niet overleden te zijn om een plek op de Dog Lane of Fame te krijgen.

Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden: "Een hond verovert in no-time een eigen plek in huis. Zo'n trouwe metgezel wordt over het algemeen echt gezien als een eigen gezinslid en onmisbare vriend. We zien het bij onze geleidehondbezitters en bij onze puppypleeggezinnen, maar het geldt denk ik voor alle hondenbezitters in Nederland. De Dog Lane of Fame biedt mensen een kans om de hond die vaak zoveel voor hen betekent, blijvend te eren. Waar kan dat nu beter dan op een bijzondere hondenplek zoals onze organisatie, waar mens en hond al 75 jaar centraal staan? In het najaar van 2010 wordt het tegelpad geopend. Mensen kunnen hun tegel dan uiteraard komen bewonderen."

'Onze Balou is zo'n tegel waard'

De familie Strobbe is een van de vrijwillige gezinnen die pups (tijdens hun eerste levensjaar) opvoedt voor KNGF Geleidehonden. Zij hebben de naam van hun tiende pleegpup Balou op een tegel laten vastleggen. Roselien Strobbe vertelt: "Balou was zeer geliefd in ons gezin. We hadden een fantastisch jaar met hem. Helaas is hij kort nadat hij naar school ging onverwacht en veel te jong overleden. Dat was heel triest. Ik zeg maar zo: blijkbaar had hij een andere missie. Ik ben blij dat we hem met deze bijzondere tegel kunnen eren. Zo wordt hij nooit vergeten en bovendien is hij op deze manier eigenlijk weer "thuis" bij KNGF Geleidehonden. De cirkel is rond. Het is een fijn idee dat Balou een plekje krijgt op de Dog Lane of Fame."

Aanmelden

Mag de naam van uw hond niet ontbreken in de Dog Lane of Fame? Meld u dan vóór 8 augustus 2010 aan via www.geleidehond.nl/doglaneoffame, waar ook de regels voor deelname staan vermeld.

Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden)

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en/of situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op, zoals een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familie of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die de geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar. KNGF Geleidehonden leidt per jaar zo'n 90 honden op, maar is voornemens dit aantal, gezien de toenemende vraag, te verhogen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.geleidehond.nl/doglaneoffame