Senternovem

22-07-2010 |

Food - Call bio-economy 2011 open

Op 20 juli 2010 heeft de Europese Commissie de vijfde call voor de Knowledge Based Bio-Economy (KBBE) gepubliceerd.

Binnen het thema `Food, Agriculture and Fisheries and Biotechnology' van het Zevende Kaderprogrmma is er een onderzoeksoproep open voor het ontwikkelen en versterken van de Europese Knowledge Based Bio-Economy. Binnen dit thema zijn drie subthema's gedefinieerd waarbinnen voorstellen ingediend kunnen worden.

1. Sustainable production and management of biological resources from land, forest and aquatic environment

2. Fork to Farm: food (including seafood), health and well-being
3. Life sciences, biotechnology and biochemistry for sustainable non-food products and processes

In totaal is ruim 240 miljoen euro beschikbaar voor projecten die binnen deze call passen.

Focus 2011: maatschappelijke uitdagingen en het mkb Het werkprogramma voor 2011 wil een bijdrage leveren aan vijf maatschappelijke uitdagingen:

* primary production mitigating and adapting to climate change
* greening the industry

* food security and safety for Europe and beyond
* a socially inclusive and healthy Europe
* oceans for the future.

Daarnaast biedt dit werkprogramma interessante kansen voor het mkb. Bij ongeveer de helft van het aantal voorstellen is voorgeschreven welk deel van het subsidiebedrag naar het mkb moet gaan, dit varieert van 10 tot 50 procent. Vijftien procent van het totale call-budget is bestemd voor het mkb.

In het werkprogramma is bovendien omschreven hoe aandacht besteed dient te worden aan de communicatie en disseminatie van onderzoeksresultaten.

Documenten
Het werkprogramma bevat alle topics voor deze call waarvoor projecten kunnen worden ingediend. De Guide for Applicants geeft meer informatie over de eisen waaraan uw voorstel moet voldoen. Beide documenten zijn te vinden op de CORDIS website.

Op 5 juli heeft EG-Liaison een informatiebijeenkomst georganiseerd waarbij Vicky Lefevre namens de Europese Commissie deze call nader heeft toegelicht. Download haar presentatie.

Informatiedag call en conferentie
Op 13 september 2010 organiseert de Europese Commissie in Brussel een informatiedag over deze call. Op het programma staat een toelichting van de Europese Commissie. Daarnaast kunnen de deelnemers in een brokerage sessie hun projectidee toelichten met een korte presentatie.

Een dag later, op 14 september 2010, organiseert de Belgische overheid in Brussel een conferentie over dit beleidsthema: `Knowledge Based Bio-Economy towards 2020'. Zowel onderzoekers, bedrijfsleven, NGOs als beleidsmakers worden uitgenodigd op deze dag een bijdrage te leveren aan een Europese visie.

Het volledige programma en informatie over de registratie voor beide dagen is te vinden op CORDIS.

Partner search database
Bent u op zoek naar partners voor uw KP7-consortium? Of wilt u in contact komen met een consortium dat een voorstel aan het voorbereiden is voor de nieuwe call?
Registreer u dan voor de Partner Search Facility van Bio-Net. Dit is de partner search database die speciaal ontwikkeld is voor het thema KBBE door het internationale netwerk van nationale contactpunten voor KBBE.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze call? Neem dan contact op met één van onze EGL-adviseurs. Wij geven u graag achtergrondinformatie over deze call en kunnen u op weg helpen bij het schrijven van een voorstel en het vormen van een consortium.
Wijzigingsdatum |

22-07-2010