Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

voor doorgaand verkeer

Deel wegen Abbekinderen weer open voor doorgaand verkeer

Nieuwe verkeersmaatregel zorgt voor minder verkeer Oostmolenweg

Sinds 5 oktober 2009 zijn de Abbekindersezandweg, Groeweg, Spaanweg, Wrangeweg, Kas-teelweg, Daniëlsweg en Stadhoekweg rondom Abbekinderen met borden afgesloten voor door-gaand gemotoriseerd verkeer. Sindsdien is de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in deze omgeving sterk verbeterd. Er ging door de afsluiting echter meer verkeer rijden via de Oostmolenweg (Kloetinge), terwijl deze weg daar niet geschikt voor is. Door een deel van de wegen weer open te stellen, wil het waterschap de verkeersdrukte op de Oostmolenweg weer verminderen.

De omgeving heeft al jaren overlast van veel sluipverkeer. Na meerdere overleggen heeft het dagelijks bestuur van waterschap Zeeuwse Eilanden de wegen afgesloten. Het waterschap heeft deze maatregel geëvalueerd. Verder konden degenen die een zienswijzen hadden ingediend eind juni hun bezwaren nog eens mondeling toelichten. Hierbij bleek dat het verkeer onvoldoende gebruikt maakt van de ontsluitende hoofdwegen (via 's-Gravenpolderseweg). Daardoor is het nog steeds druk op de Oostmolenweg. Het waterschap gaat nu een deel van de wegen bij Abbekinderen weer openstellen voor het verkeer om de verkeersdrukte op de Oostmolenweg te verminderen. Ook die maatregel wordt geëvalueerd.

Het waterschap verwijdert in de week van 26 t/m 30 juli de verkeersborden langs de Spaanweg, Wrangeweg (gedeeltelijk) en de Groeweg. De Abbekindersezandweg, een deel van de Wran-geweg en de Kasteelweg blijven gesloten voor doorgaand verkeer. Deze tijdelijke verkeersmaat-regel houdt vier maanden stand. In de tussentijd zal het waterschap al dan niet besluiten om het tijdelijk besluit om te zetten naar een definitief besluit.

Middelburg, 22 juli 2010