Gemeente Eemnes

Datum: 13 jul 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 juli 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 27
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Rotonde en Laarder Courant De BEL.
Besluit Het college besluit rekening houdend met de komende bezuinigingen, vanaf 2011 de Rotonde 2-wekelijks uit te laten geven, zodat daarin de mededelingen en aankondigen van de gemeente kunnen worden gepubliceerd.
Er komen dan 11 `dikke' uitgaven, waarin 1,5 pagina voor de gemeente en 15 `dunne' uitgaven met 3 pagina's voor de gemeente. Dit levert een besparing op t.o.v. de huidige uitgaven van EUR 30.000,-.

Onderwerp - Afkoop erfpacht, verkoop grond Kerkstraat 3A te Eemnes: Op het perceel Kerkstraat 3A rust erfpacht, hiervoor wordt een jaarlijkse canon van EUR 18,15 door de gemeente in rekening gebracht. Het pand staat te koop maar potentiële verkopers worden regelmatig afgeschrikt omdat er erfpacht rust op het perceel. Hierdoor is door de wettelijk erfgenamen van de erfpachter de wens uitgesproken om de erfpacht af te kopen althans de grond te kopen of in ieder geval tot aannemelijk bedrag te komen zodat dit in de onderhandelingen bij de verkoop van de woning meegenomen kan worden.
Besluit Het college besluit tot afkoop erfpacht/verkoop perceel Kerkstraat 3A tegen een bod van EUR 55.000 ; dit bod blijft ook bij non-acceptatie bestaan, is niet verder onderhandelbaar en heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Onderwerp - Vaststellen gemeentelijk crisisbeheersingsplan 2009-2012 en meer in het bijzonder de gewijzigde en geactualiseerde lokale uitwerking (delen 4):
In de vergadering van 6 juli 2009 hebben het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het regionaal college van de politie regio Utrecht het geactualiseerd regionaal crisisbeheersingsplan vastgesteld.
Op basis van de nieuwe wet zou vaststelling van het regionaal crisisbeheersingsplan door het Algemeen Bestuur van de VRU voldoende moeten zijn. Vanwege de overgangsfase wordt het college echter verzocht om toch het gehele crisisbeheersingsplan vast te stellen waarbij het accent vooral ligt op de uitwerking van de gemeentelijke processen in deel 4 van het crisisbeheersingsplan, welke dient aangeboden te worden aan Gedeputeerde Staten.
Eerdere uitwerking van deel 4 was niet goedgekeurd door de provincie Utrecht.
In deze voorliggende uitwerking zijn alle door de provincie genoemde bezwaarpunten meegenomen. Eén van de bezwaarpunten is dat de verschillende gemeentelijke deelprocessen niet of onvoldoende lokaal zijn uitgewerkt.
Besluit Het college besluit het gehele crisisbeheersingsplan delen 1 t/m 4 vast te stellen en meer in het bijzonder de gewijzigde lokale uitwerking (delen 4) van het gemeentelijk crisisbeheersingsplan 2009-2012.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Memo aan commissie W&R inzake Starters op de Woningmarkt Besluit Het college besluit conform memo.

Onderwerp - WOB verzoek:
De Boni heeft op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur documenten opgevraagd die betrekking hebben op de subsidieaanvraag ISV voor de herontwikkeling van Torenzicht en de subsidieaanvraag Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 derde tranche. Besluit Het college besluit de subsidieaanvragen openbaar te maken met uitzondering van de financiële onderbouwing van de ISV-aanvraag.

Onderwerp - Voortzetting detachering projectleiding Zuidpolder 2010: De inhoud van de Brink Groep t.b.v. de projectleiding Zuidpolder loopt tot 1 juli 2010. Over verlenging van de opdracht is overleg gevoerd. Vervolgens heeft de Brink Groep een nieuwe offerte uitgebracht voor de verlenging.
Besluit Het college besluit vooralsnog opdracht te verlenen aan de Brink Groep tot 30 september 2010.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Dienstverleningstatuut Milieu 2011 gemeente Eemnes en Servicebureau Gemeenten
Jaarlijks wordt er een dienstverleningstatuut tussen de gemeente Eemnes en het Servicebureau gemeenten opgesteld. Nadere afspraken met betrekking tot de op 23 februari 2009 en 11 februari 2010 vastgestelde mandaten aan de directeur van het Servicebureau worden hierin vastgelegd.
Besluit Het college besluit het Dienstverleningsstatuut 2011 vast te stellen.

Onderwerp - Wijziging beleidsregels:
Beleidsregels Terugvordering en Verhaal, beleidsregels WIJ, beleidsregels en nadere regels reïntegratieverordening, beleidsregels krediethypotheek en geldlening en heronderzoeksplan 2010. Besluit Het college besluit:

1. De in de bijlage vastgestelde beleidsregels Terugvordering WWB WIJ IOAW IOAZ 2010 vast te stellen onder intrekking van de beleidsregels WWB, en in werking te laten treden met ingang van:
- 1 juli 2009 voor de bevoegdheden van opschorting, herziening, intrekking, terugvordering van algemene bijstand als mede ten aanzien van het verhalen van kosten van bijstand;
- 1 oktober 2009 voor de bevoegdheden van opschorting, herziening, intrekking, terugvordering van de inkomensvoorziening alsmede ten aanzien van het verhalen van de kosten van de inkomensvoorziening;
- 1 januari 2010 voor de bevoegdheden van opschorting, herziening, intrekking en terugvordering van de IOAW en IOAZ uitkering.
2. De in de bijlage bijgevoegde beleidsregels Verhaal WWB WIJ vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 oktober 2009, onder intrekking van de beleidsregels Verhaal WWB;
3. De in de bijlage bijgevoegde beleidsregels Werkleeraanbod WIJ vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 oktober 2009;

4. De in de bijlage bijgevoegde beleidsregels reïntegratieverordening WWB IOAW IOAZ 2010 vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 juli 2010, onder intrekking van de beleidsregels reïntegratie 2004;

5. het in de bijlage bijgevoegde heronderzoeksplan 2010 vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 juli 2010, onder intrekking van het heronderzoekdsplan 2007;
6. De in de bijlage bijgevoegde beleidsregels krediethypotheek en geldlening WWB WIJ 2010 vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 juli 2010, onder intrekking van de Richtlijn krediethypotheek en geldlening.

Portefeuille: Wethouder Schouten-de Boer

Onderwerp - Uitbesteden groenonderhoud en bestekken Het groenonderhoud van Eemnes dient aanbesteed te worden, volgens Europese richtlijnen. De mogelijkheid dient zich aan dit samen met Blaricum en Laren te doen.
Besluit Het college besluit:

1. in te stemmen om het groenonderhoud in Eemnes Europees aan te besteden middels een gezamenlijk op te stellen bestek voor de BEL gemeenten.

2. Dit gezamenlijk bestek openbaar aan te besteden met dien verstande dat minstens vier fte van het personeel dat betrokken is bij de uitvoering moet bestaan uit arbeidsgehandicapten en/of reintegratiekandidaten.

3. in relatie tot eventuele bezuinigingen op de uren buitendienst een goede planning te maken van wat nog uitbesteed wordt en wat mogelijk toch ge-insourced kan worden.

ALLEN:

Onderwerp - Collegeprogramma Eemnes 2010 - 2014 Besluit Het college besluit het collegeprogramma Eemnes 2010 - 2014 vast te stellen en te doen toekomen aan de gemeenteraad.