Ministerie van Buitenlandse Zaken


Microkredietverstrekker in Uruzgan breidt uit

Nieuwsbericht | 22 juli 2010 | Afghanistan

Afghaanse ondernemers in het district Chora in Uruzgan kunnen voortaan kleine geldbedragen lenen om een bedrijf op te starten of investeringen in hun onderneming te doen. De microkredietverstrekker World Council of Credit Unions (WOCCU) heeft deze week een filiaal in het districtscentrum geopend.

"Dat geeft aan dat Chora klaar is voor verdere economische groei," aldus de civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol. "Het is bijna niet voor te stellen dat 3 jaar geleden in Chora nog volop werd gevochten. Er is in korte tijd een grote stap vooruit gezet."

Sinds de bouw van een militaire basis in 2007, is de bedrijvigheid in het districtscentrum enorm toegenomen. Er is nu een drukke winkelstraat en een levendige bazaar met vele winkeltjes. De aanleg van de geasfalteerde verbindingsweg met provinciehoofdstad Tarin Kowt zorgt er bovendien voor dat het district makkelijker bereikbaar wordt.

WOCCU, dat wordt ondersteund door Nederland, telt 2200 leden en heeft sinds 2008 in Uruzgan 1900 microkredieten verstrekt, vooral microkredieten aan boeren en winkeleigenaren. Er wordt bekeken of in het gebied tussen de Baluchi-vallei en het oosten van Deh Rafshan nog een nieuw filiaal kan worden geopend.

Meer over


* Afghanistan

Zie ook


* WOCCU