KNHS

Zilver voor junioren op EK Dressuur
22 juli 2010
ek team junioren en yr 2010

KRONBERG (KNHS) De junioren (1418 jaar) hebben zilver gewonnen op de Europese Kampioenschappen Dressuur in het Duitse Kronberg. Een zeer goede prestatie, aangezien alle teamleden dit jaar debuteerden op het EK voor junioren. Het goud ging naar het thuisrijdende Duitsland. Denemarken won brons. Hiermee is de uitslag een kopie van de uitslag van vorig jaar toen het EK plaatsvond op de terreinen van het KNHS-centrum in Ermelo.

De landenwedstrijd werd verreden over twee dagen. Stephanie Kooijman (Rotterdam) zette als eerste starter direct een verrassend goede prestatie neer met haar pas zevenjarige Winston (v. OO Seven). De 17-jarige amazone, die Winston helemaal zelf opleidde, behaalde een percentage van 71,027%, goed voor een persoonlijk record in de landenproef en een vierde plaats in de individuele stand. Anne Meulendijks (Heeze), de heersend Nederlands kampioene bij de junioren, reed een mooie proef, maar had te maken met een foutje. Bij het aandraven vanuit het achterwaarts gaan, sprong MDH Ohio (v. Indoctro) even in galop aan. De pas 16-jarige amazone, behaalde toch nog een knappe score van 69,135% (achtste plaats individuele stand). Teddy Wiedeler (Middenbeemster) zette een nette prestatie neer met haar Seigneur (v. Le Vainqueur). Haar score: 68,342% en een tiende plaats. Danielle Houtvast ging als laatste Nederlandse de ring in. De amazone uit het Limburgse Puth zette met de van de hengst Gribaldi afstammende donkerbruine ruin Rambo een foutloze proef neer. Een topprestatie van de 17-jarige amazone die de Masterclass in Deurne volgt en daarnaast traint en werkzaam is bij Leida Collins-Strijk. Individueel eindigde ze hiermee op een tweede plaats, direct achter de Duitse Charlott-Maria Schürmann, die vorig jaar individueel zilver won in de individuele proef.

Bondscoach Tineke Bartels is erg blij met de zilveren plak: Ik ben trots op mijn meiden. Ze waren allemaal nieuw in mijn juniorenteam ze hebben allemaal gedaan wat ze konden. We hadden sterke concurrentie van de Duitsers en de Denen.

Donderdagmiddag staat de tweede helft van de landenwedstrijd voor de young riders (1621 jaar) op het programma. Vrijdag, zaterdag en zondag gaan de junioren de strijd aan om de individuele medailles. Zaterdag worden de medailles uitgereikt in de individuele proef; zondag in de kür op muziek.

Via de website van het EK zijn de scores live te volgen en kunnen ook de protocollen, dus de scores per onderdeel worden bekeken. Ook staan hier alle uitslagen.

Uitslagen Landenproef Junioren (14 18 jaar):


1. Duitsland 215.838 %

2. Nederland 212.432 %
2. Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi) 72,270% 4. Stephanie Kooijman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) 71,027% 8. Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) 69,135% 10. Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur) 68,432%

3. Denemarken 205.513 %

De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:

Junioren (14 18 jaar):
Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi)
Stephanie Kooyman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur)

Young Riders (16 21 jaar):
Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Ferro) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall)

Kijk hieronder in de download voor een presentatie met foto's van de Nederlandse afvaardiging.

Meer informatie en startlijsten: www.escon-marketing.de