Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Agressieve man aangehouden | |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 juni een 39-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden. De man zou een 27-jarige Apeldoornse met een mes bedreigd hebben.


De politie kreeg omstreeks 00:45 uur de melding dat de dader bij het slachtoffer op de deur stond te bonzen en haar sommeerde om deze te openen. Hierbij zou hij diverse bedreiging geuit hebben en daarbij met een mes hebben staan zwaaien. Ter plaatse troffen agenten de dader in zeer agressieve toestand aan. Met gepast geweld kon de man worden aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor openbare dronkenschap        |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 juni een 76-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap. De man liep op de Arnhemseweg in Apeldoorn midden op de rijbaan en een ambulance kon de man nog maar net ontwijken.


De politie kreeg omstreeks 04:30 uur de melding dat een ambulance op de Arnhemseweg ter hoogte van de rotonde met de Laan van Spitsbergen een man moest ontwijken die op de rijbaan liep. Toen agenten ter plaatse arriveerden, zagen zij een man midden op de rotonde stond. Het was de agenten bekend dat deze man al meerdere malen overlast had veroorzaakt omdat hij vaak in zeer beschonken toestand verkeerd. Ook deze keer was de man onder invloed van alcohol. Hij was onvast ter been en had rood doorlopen ogen. De agenten hebben de man aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Hoog Soeren - Heidebrandje vermoedelijk aangestoken       |

Op woensdagavond 21 juli woedde er een heidebrandje aan de Pomphulweg in Hoog Soeren. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.


De brand werd omstreeks 23:15 uur gemeld. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur snel blussen. Een stuk heide van twee bij twee meter ging in vlammen op. De politie stelt een onderzoek in en gaat daarbij in principe uit van brandstichting.

|     |Apeldoorn - Bejaarde man gewond bij aanrijding            |

Een 90-jarige man uit Oosterbeek raakte woensdagmiddag 21 juli gewond toen hij op de kruising van de Koninginnelaan met de Langeweg in Apeldoorn op zijn fiets in aanrijding kwam met een bestelauto.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14:00 uur de melding van het ongeval. De man kwam op zijn fiets uit de Frisolaan en stak de Koninginnelaan over om vervolgens de Langeweg in te willen rijden. Hij gaf bij het oversteken geen voorrang aan de 35-jarige automobilist uit Apeldoorn die over de Koninginnelaan reed. Door de aanrijding kwam de man met zijn fiets ten val en liep hierdoor onder meer hoofdletsel op. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Oudere vrouw bestolen bij babbeltruc          |

Een oudere vrouw is op dinsdag 20 juni in haar woning aan de Frambozenlaan in Apeldoorn bestolen van haar pinpas en fietssleutel. Een onbekende vrouw praatte zich met een smoes naar binnen en hield de bewoonster aan de praat, terwijl vermoedelijk een tweede persoon de diefstal heeft gepleegd.


De oudere dame kreeg omstreeks 17.45 uur bezoek van een vrouw die zich voordeed als medewerkster van de thuiszorg. Tijdens een gesprek liep zij even weg om de deur open te doen voor een tweede vrouw die beweerde ook van de thuiszorg te zijn. Beiden zijn enige tijd uit het zicht van de bewoonster geweest. Na een tijdje hebben beide vrouwen de woning weer verlaten.


Later die avond werd de vrouw gebeld door iemand die zich uitgaf als bankmedewerker en de bewoonster haar pincode probeerde te ontfutselen. Toen bemerkte de oudere vrouw dat ze haar pinpas miste. Later kwam ze erachter dat ook haar fietssleutel was weggenomen.


De vrouw die zich als eerste bij de woning van de gedupeerde vrouw meldde, heeft een normaal tot tenger postuur en was ongeveer tussen de 20 en 30 jaar oud. Zij had een getinte huidskleur en lang donker haar. Zij was slordig gekleed en had een onverzorgd uiterlijk. Een goed signalement van de andere vrouw ontbreekt.


De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Ook waarschuwt de politie met klem om geen vreemden in de woning toe te laten en om ook nooit persoonlijke gegevens zoals een pincode door te geven aan derden, ook al geven zij aan van de bank of de politie te zijn. Bank- en politiemedewerkers zullen hier nooit om vragen.

|     |Apeldoorn - Vrouw bestolen van portemonnee uit tas        |

Een 67-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdag 21 juli tijdens het boodschappen doen in de Hoofdstraat in Apeldoorn bestolen van haar portemonnee die in haar schoudertas zat. Vervolgens is er met haar creditkaart gepind.


De vrouw had net boodschappen gedaan bij een winkel aan de Hoofdstraat, toen zij even later bemerkte dat haar portemonnee verdwenen was uit haar tas. Direct heeft zij haar bankpassen geblokkeerd. Er bleek al voor een redelijk bedrag gepind te zijn met haar creditkaart.

|     |Apeldoorn - Diefstal pinpas na winkelen                   |

Een 78-jarige vrouw is woensdagmiddag na het winkelen op de Snijdersplaats in Apeldoorn bestolen van haar pinpas.


De vrouw had afgerekend aan de kassa van een supermarkt en was naar buiten gelopen. Daar werd ze aangesproken door een man en vrouw die achter haar hadden gestaan toen de afrekende. Zij vroegen de vrouw om geld te wisselen. Op het moment dat de vrouw haar portemonnee pakte, griste de man op listige wijze haar pinpas uit de portemonnee. De vrouwe bemerkte dit even later en alarmeerde de politie. Mn heeft haar bankpassen laten blokkeren. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --