Nederlandse Tafeltennisbond


Cadetten: Vijf Nederlandse cadetten actief in derde ronde enkelspel 22-7-2010

Vijf van de zeven Nederlandse cadetten zijn vrijdag nog actief in het enkelspel. Bij de jongens had Koen Hageraats (9de geplaatst) een bye. Hij kreeg gezelschap van Rajko Gommers en Laurens Tromers die overtuigend wonnen. Bij de meisjes verraste Nikki Eerland tegen de Slowaakse Lubica Barciakova (4-2). Ook Kim Vermaas staat in de volgende ronde na een zege op Leila Imre. In het gemengd dubbelspel was er een prachtige winst (3-2) van het duo Gommers/Vermaas op het als zevende geplaatste Duitse koppel Qiu Liang/Yuko Imamura.

Nikki Eerland wint van de goede Slowaakse
Barciakova. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Het meest opvallende resultaat kwam op naam van EJK-debutante Nikki Eerland. Kon ze in het landentoernooi met haar gevreesde noppenspel nog geen hoger ingeschatte speelsters laten struikelen, in het enkelspel was het donderdag in het Turkse Istanbul wél raak. De nummer 46 van de Europese ranglijst kreeg klopt van de 13-jarige Schiedamse. Na een snelle 2-0 voorsprong (11-3 11-2) kwam de Slowaakse Lubica Barciakova nog wel terug tot 2-1 en 3-2. Eerland maakte het echter in de zesde game met 11-9 af.

De Hongaarse Leila Imre die in het landentoernooi zowel Van der Kamp als Eerland versloeg, was de opponente van Oranjekopvrouw Kim Vermaas. De Voorschotense ging na een koude start (1-2) helemaal los en liet haar met 11-4, 11-4 en 11-3 vervolgens kansloos. In de 3e ronde krijgt zowel Eerland als Vermaas te maken met een geplaatste opponente uit Servië. Ze spelen tegen respectievelijk Aneta Maksuti (25) en Ana-Zofia Fenjvesi (26). Marieke van der Kamp werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de als zeventiende geplaatste Wit-Russische Alina Arlouskaja (0-4).

Koen Hageraats hoefde nog niet in actie te komen in het enkelspel. Hij gaat het vrijdag opnemen tegen de Portugees Jorge Costa. In die derde ronde staan ook Rajko Gommers en Laurens Tromer. Gommers, als 31ste geplaatst, rekende simpel af met de Oekraïnier Oleksandr Timofiejev (4-0). Tromer was een maatje te groot voor de Moldaviër Victor Cissa (4-1). In de volgende ronde neemt Gommers het op tegen de Belg Martin Allegro en Tromer treft de als twintigste geplaatste Pool Michal Bankosz. Een maand geleden bij de Luxemburg Open wist Tromer nog van hem te winnen.

Martin Khatchanov kon niet tevreden terugkijken op zijn enkelspelpartij tegen de sterke Portugees Diogo Chen die vorige maand nog de Luxemburg Open (ten koste van Laurens Tromer) op zijn naam schreef. De eerstejaars cadet had een 3-1 voorsprong tegen Chen, maar slaagde er niet in die te verzilveren.

Cadetten mixed dubbel: Twee Oranjekoppels naar laatste 32

Nederland heeft nog twee ijzers in het vuur bij de laatste 32 in het mixed dubbelspel bij de cadetten. Koen Hageraats en de Bosnische Emina Hadziahmetovic zijn als achtste geplaatst en waren in drie games te sterk voor het Tsjechische team Malek/Stefcova. Prachtig succes was voor Rajko Gommers en Kim Vermaas. De links-rechts combinatie schakelde het als zevende geplaatste Duitse duo Qiu Liang en Yuko Imamura.

Gommers en Vermaas namen via 15-13, 8-11 en 17-15 een 2-1 voorsprong tegen de medaillekandidaten die beiden tot de top-10 in hun leeftijdscategorie horen. Na kansloos verlies in de vier game (3-11) werd er hard geknokt in de vijfde game én met resultaat: de Nederlanders wonnen met 11-8. In de volgende ronde nemen ze het op tegen Adam Szudi en Csilla Nagypal voor een plaats in de achtste finales. Hageraats en Hadziahmetovic spelen tegen het Italiaanse koppel Alessandro Baciocchi/Giorgia Piccolin.

Later meer

Programma & Uitslagen
Bekijk alle resultaten hier.

NTTB/HH