Nederlandse Tafeltennisbond


Junioren: Overbeeke verrast Duitse Schuh, Leppers goed op dreef 22-7-2010

Dianne Overbeeke zette een prima resultaat neer in de tweede ronde van het enkelspel bij de Europese Jeugdkampioenschappen in Istanbul. De inwoonster van Hoogerheide was verrassend te sterk (4-2) voor de Duitse Anja Schuh die met haar team eerder zilver won in de landenwedstrijden. Pepijn Leppers ging twee keer een ronde verder. Hij versloeg knap de hoger geklasseerde Slowaak Andrej Slovacik (4-3). Bovendien bereikte hij met Suzanne Dieker de laatste 32 in het gemengd dubbelspel.

Pepijn Leppers speelt een prima individueel toernooi bij de EJK 2010. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Overbeeke maakt bij de EJK een goede indruk en daarvan werd Anja Schuh het slachtoffer. De 16-jarige Oranjespeelster had bepaald geen makkelijke loting met de Duitse die op de Europese ranglijst bij de meisjes junioren de 43e plaats inneemt. Overbeeke kwam op een 2-1 achterstand, maar kende daarna weinig moeite met Schuh. De Nederlandse benutte haar kwaliteiten optimaal en noteerde met 11-8, 11-8 en 11-5 een klinkende overwinning.

Een stunt leek ook in de maak voor Suzanne Dieker die tegen de als 23ste geplaatste Russische Tatjana Rijabova een 2-0 voorsprong nam. Toch verloor de Didamse daarna vier games op rij. De Belgische Jennifer Tasia was in zes spannende games te sterk voor de derde Nederlandse: Alice Barendregt. Overbeeke komt in derde ronde uit tegen de als achtste geplaatste Hongaarse Dora Madarasz. In die derde ronde komt ook Britt Eerland (15de geplaatst) voor het eerst in actie. Zij speelt tegen de Italiaanse Elisa Trotti van wie de Schiedamse in het landentoernooi nog verloor.

Succes was er voor Pepijn Leppers bij de jongens junioren. Hij rekende af met de dertig plaatsen hoger genoteerde Slowaak Andrej Slovacik. Het werd een spannende zevengamer die met miniem verschil (11-9) naar de inwoner van Soest ging. In derde ronde krijgt hij te maken met een absolute medaillekandidaat: de als derde geplaatste Sloveen Jan Zribat.

Leppers noteerde nog meer positief nieuws in het gemengd dubbelspel. Daar bereikte de Oranjespeler aan de zijde van Suzanne Dieker de laatste 32 door de Zwitsers Linus Trummler en Rahel Aschwanden met 3-1 te verslaan. In de volgende ronde spelen ze tegen de sterke Hongaren Gergely Perei en Mercedesz Nagyváradi.

Voor Patrick Oeij en Ewout Oostwouder zijn de Europese Jeugdkampioenschappen voorbij. Oostwouder kwam in het enkelspel volgens verwachting niet langs de Belg Emilien Vanrossomme (1-4). Die was aan de zijde van Julien Indeherberg ook de plaaggeest in het dubbelspel door het duo Leppers/Oostwouder met 3-0 te kloppen. Oostwouder was in het gemengd dubbelspel dicht bij een stuntje tegen de Serviërs Radonjic/Lupulesku (25e geplaatst), maar verloor samen met Alice Barendregt toch: 2-3.

Oeij was al uitgeschakeld in het enkelspel en kon in het gemengd dubbelspel geen potten breken met Overbeeke tegen Marco Rech Daldosso en Debora Vivarelli uit Italië: 0-3. In het jongens junioren dubbelspel waren de Slowaken Novota en Figel met 3-0 te sterk voor Oeij en zijn Engelse partner Richard Andrews.

Later meer

Programma & Uitslagen
Bekijk alle resultaten hier.

NTTB/HH