Gemeente Valkenswaard

Oriëntatie start weer in september

Cursus Muzikale Oriëntatie start weer in september

Met ingang van het nieuwe schooljaar start er weer een nieuwe cursus Muzikale Oriëntatiecursus bij het Centrum voor Muziek en Dans. Er zijn nog plaatsen vrij, dus er kunnen nog leerlingen instappen. Voor kinderen is de Muzikale Oriëntatie dé kans om een brede basis te leggen met muziek en kennis te maken met muziek en diverse muziekinstrumenten.

De Muzikale Oriëntatiecursus is voor basisschoolkinderen van groep 4 t/m groep 8. De cursus is bij uitstek bedoeld voor kinderen die graag met muziek willen beginnen, maar nog niet precies weten welk instrument het beste bij ze past. Daarnaast is het een brede kennismaking met muziek in het algemeen.

De lessen bestaan uit twee delen. Het ene deel bestaat uit de les Algemene Muzikale Vorming (45 minuten). Hierin wordt gezongen, gespeeld, naar muziek geluisterd, op muziek bewogen en er worden de eerste stappen gezet met het notenschrift. Voor het tweede deel gaan de kinderen, in kleine groepjes, naar de instrumentale oriëntatieles waarin ze gedurende vijf weken kennismaken met een instrument (30 minuten). Na elke vijf weken stromen ze door naar het volgende instrument uit het gekozen pakket. Kinderen zijn dus wekelijks bijna anderhalf uur in de school.

Kosten voor de totale cursus bedragen EUR 142,- voor inwoners van Valkenswaard. Woont het kind buiten Valkenswaard, dan bedragen de kosten EUR 426,-. De lessen zijn, afhankelijk van de pakketkeuze, op maandag, dinsdag of donderdag.

De pakketverdeling ziet er als volgt uit.

A - maandag

B - dinsdag

C - donderdag

piano

piano

piano

cello

harp

accordeon

viool

dwarsfluit

dwarsfluit

keyboard

saxofoon

klarinet

gitaar

gitaar

blokfluit

trompet / trombone

slagwerk

Slagwerk

Indien uw kind belangstelling heeft om aan de muzikale oriëntatie deel te nemen, dan kunt u zich door middel van een inschrijfformulier aanmelden bij het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de CMD-administratie.