Gemeente Vlaardingen


Mobiel parkeren in Vlaardingen

22-07-2010 |
Sinds maart 2010 is het mogelijk om in de gemeente Vlaardingen `mobiel' te parkeren. Met mobiel parkeren is het mogelijk af te rekenen via de mobiele telefoon in plaats van met muntgeld of betaalkaart. Sinds de invoering wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van dit betaalmiddel. In minder dan 4 maanden hebben meer dan 5000 mensen gebruikt gemaakt van `mobiel' parkeren.
De gemeente is zeer tevreden met deze resultaten. Vlaardingen heeft mobiel parkeren ingevoerd voor het gebruikersgemak van de bewoners en bezoekers. Voorafgaand aan de invoering van mobiel parkeren was het enkel mogelijk om met kraskaarten of dagkaarten op straat te parkeren. Beide mogelijkheden hielden in dat de gebruiker rekening moest houden met de tijd of dat de gebruiker betaalde voor uren dat de gebruiker niet geparkeerd stond. Dankzij mobiel parkeren is dat nu verleden tijd. Uiteraard blijft betalen met chipknip of cash ook mogelijk.

Aanbieders
Mobiel parkeren in Vlaardingen kan via drie aanbieders: Park-line, Parkmobile en Yellowbrick. Deze bedrijven rekenen de parkeerkosten op verschillende manieren af. Park-line werkt met maandabonnementen en maandelijkse facturen. Bij Parkmobile is het mogelijk om per keer te betalen of via een maandabonnement. Bij Yellowbrick worden de kosten voor particuliere klanten een keer per week via automatische incasso afgerekend, voor zakelijke klanten is dat maandelijks.

Meer informatie
Zie