Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 juli 2010

Rijbewijzen ingevorderd

Hengelo / Enschede

Twee automobilisten moesten woensdag 21 juli hun rijbewijzen inleveren, nadat zij met teveel alcohol op achter het stuur hadden gezeten.

Omstreeks 19.30 uur zagen surveillerende agenten een auto door het rode verkeerslicht rijden op de kruising Deldenerstraat / Oldenzaalsestraat / Bornsestraat in Hengelo. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, namen zij hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,6 promille uit. Het rijbewijs van de 38-jarige automobilist werd ingevorderd. Daarnaast bleek het voertuig van de man niet verzekerd te zijn en was de APK verlopen. Bovendien had de man nog een aantal boetes openstaan. Processen-verbaal worden opgemaakt. Op het moment van het opstellen van dit persbericht, was nog niet bekend uit welke woonplaats deze 38-jarige automobilist komt. (2010066218)

Een 71-jarige automobilist uit Enschede werd woensdag omstreeks 17.20 uur gecontroleerd op de Rijnstraat in Enschede. De agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, en namen hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 1,45 promille uit. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2010066198)

Winkeldiefjes aangehouden

Enschede

Woensdag 21 juli zijn omstreeks 18.30 uur twee minderjarige meisjes aangehouden bij een supermarkt aan het Van Loenshof in Enschede. Het tweetal was de kassa's gepasseerd zonder de goederen die ze in een tas hadden gestopt, af te rekenen. Winkelpersoneel hield het tweetal staande en schakelde de politie in. De meisjes, een 14-jarig meisje uit Almelo en een 15-jarig meisje uit Enschede, zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. De meisjes zullen een alternatieve straf krijgen. (2010066217)

Winkeldievegge aangehouden

Hengelo

Woensdag 21 juli is omstreeks 16.15 uur een 45-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden, nadat zij een aantal flessen shampoo uit een supermarkt aan de Christiaan Langefeldstraat in Hengelo had gestolen. Winkelpersoneel sprak haar hierop aan en schakelde de politie in. De vrouw is aangehouden en voor onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010066194)

Twee mannen aangehouden voor diefstal gereedschap

Nijverdal

Donderdagmorgen 22 juli zijn in Nijverdal twee mannen aangehouden omdat zij worden verdacht van diefstal van diverse gereedschappen.

Omstreeks 02.00 uur controleerden agenten op de Grotestraat in Nijverdal een bestelbusje met buitenlands kenteken. Het bestelbusje bleek vol te liggen met diverse gereedschappen, waaronder een grasmaaier en twee bladblazers. Deze grasmaaier en bladblazers bleken tussen vrijdagmiddag 16 juli en zaterdagmorgen 17 juli te zijn gestolen uit een opslagruimte in Schaijk. De twee Litouwse mannen, beide 31 jaar oud, zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gereedschappen zijn door de politie in beslag genomen.

De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid van deze mannen bij eerdere diefstallen van groot gereedschap in onze regio. (2010066276)

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Haaksbergen

Woensdagavond 21 juli zijn in Haaksbergen twee mannen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging bij een woning aan 't Kempke in Haaksbergen.

De twee mannen waren omstreeks 22.00 uur bij de woning aan 't Kempke gekomen omdat zij problemen hadden met de bewoners. Deze problemen liggen in de relationele sfeer. De mannen waren bij de woning gekomen en hadden met een steen een ruit ingegooid. De politie kwam ter plaatse en hoorde ter plaatse de verhalen aan van de bewoners en enkele getuigen. De bewoners, een 19-jarige man en een 19-jarige vrouw, vertelden dat de mannen de avond ervoor, dinsdagavond 20 juli, ook al bij de woning waren gekomen. De mannen waren toen de woning binnengekomen en mishandelden het 19-jarige stel. Dit hadden zij nog niet bij de politie gemeld. Vanavond waren de mannen weer bij de woning gekomen. Het stel sloot zich op in het toilet en belde de politie.

Aan de hand van signalementen van de verdachten en het voertuig waarin zij zouden rijden, konden de twee mannen later op de avond na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Haaksbergen van 19 en 20 jaar oud. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010066254)




Politie Twente