Rechtbank 's-Gravenhage

Werkstraf van 240 uur en 3 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor dodelijk ongeval in Wassenaar

Den Haag, 22 juli 2009 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft de bestuurder van de stationcar die op zaterdag 3 oktober 2009 met zeven jonge inzittenden op de Landscheidingsweg in Wassenaar over de kop sloeg, veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 3 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Bij het ongeval kwamen twee inzittenden, een jongen en een meisje van 18 jaar, om het leven. Zij zaten in de achterbak van de auto, waar geen bank of zitplaatsen en ook geen veiligheidsgordels aanwezig waren.

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de bestuurder, die toen 18 jaar was en pas enkele weken zijn rijbewijs had, een onnodige en welbewuste korte stuurbeweging heeft gemaakt waardoor een overstuursituatie is ontstaan, de auto is verongelukt en de beide slachtoffers het leven hebben gelaten.

De rechtbank is van oordeel dat dit rijgedrag, gegeven de situatie dat de auto zwaar beladen was en zich twee personen in de achterbak zonder bank of veiligheidsgordels bevonden, moet worden aangemerkt als aanmerkelijk onvoorzichtig.

Het vonnis in deze zaak is te openen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BN2080

Zie het origineel

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 22 juli 2010