Gemeente Westvoorne


Grote brand in Rockanje
brand Cinq foto w.v.balen

(persbericht)

Woensdagavond 21 juli 2010 omstreeks 23.00 uur kwam de melding bij de gemeente dat het strandpaviljoen CINQ tussen het 1e en 2e Slag in brand stond. De brandweer gaf middelbrand en gaf tevens aan dat het vuur over sloeg naar de duinen en mogelijk ook de Itterson camping zou bedreigen.

De loco-burgemeester van Westvoorne (Van Montfoort) was snel ter plaatse.
Â

De bewoners van de Itterson camping (200 personen) waren verzameld nabij de receptie in afwachting van een mogelijke evacuatie en werden daar geïnformeerd. Op voorhand werd besloten dat een eventuele opvang geregeld zou worden in Hotel Het Wapen van Marion in Oostvoorne. Daar was een groot deel van het personeel om 01.00 uur âs nachts aanwezig om de geëvacueerden te verwelkomen. Uiteindelijk is de brand in de duinen onder controle gekomen, en was een daadwerkelijke evacuatie niet noodzakelijk. De loco-burgemeester heeft de bewoners van de Itterson camping persoonlijk daarvan op de hoogte gesteld. Dit bericht werd met applaus ontvangen.

Strandpaviljoen CINQ is volledig afgebrand, de eigenaar was ter plaatse aanwezig. De recherche is nu bezig met een onderzoek naar de toedracht van de brand. Door de afgelegen ligging was het voor de brandweer lastig de watertoevoer te regelen. Omdat CINQ niet meer te redden bleek, werd besloten om deze gecontroleerd te laten afbranden. Rond half drie was het grootste deel van het strandpaviljoen verdwenen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Waardoor de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Zoals reeds gemeld heeft de recherche de brand in onderzoek.

Er is melding gemaakt van brandresten op diverse plaatsen in de gemeente. De medewerkers van de gemeente zullen spoedig starten met de opruimwerkzaamheden.
Â