Gemeente Breukelen


succes verlengd

Gezamenlijke actie tegen woninginbraken wegens succes verlengd

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Breukelen en Maarssen

De anti-woninginbraakactie van de gemeenten Breukelen, Maarssen en de politie blijkt een groot succes. Van 1 mei tot 30 juni hebben circa 200 inwoners uit Maarssen en Breukelen met een financiële bijdrage van de gemeente of woningbouwvereniging hang- en sluitwerk laten aanbrengen om daarmee woninginbraken te voorkomen. De actie is zo positief ontvangen dat beide gemeenten tot eind 2010 hiermee doorgaan.

De deelnemers aan de actie hebben, met een bijdrage van de gemeente of woningbouwvereniging, de beveiliging van hun voor- en achterdeur verbeterd, ramen beveiligd of hebben aangegeven dit van plan te zijn. Een aantal inwoners heeft hun huis zelfs laten voorzien van een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Veiligheid raakt iedereen

Burgemeester Mik (Breukelen) en burgemeester Van 't Veld (Maarssen) zijn zeer tevreden over het resultaat. "Veiligheid is iets wat iedereen raakt. Het is goed om te zien dat zoveel inwoners hun woning beter hebben beveiligd naar aanleiding van de brief over de financiële bijdrage van gemeenten en de beide woningbouwverenigingen in de gemeente Breukelen", aldus beide burgemeesters.

Vanwege het succes stelde de gemeenteraad van Breukelen eind juni voor dit project opnieuw een geldbedrag ter beschikking om nog meer inwoners te kunnen helpen. Ook de gemeente Maarssen , de Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken en Woningbouwvereniging Kockengen zijn enthousiast om het project te verlengen. De actie loopt door tot het einde van dit jaar (zolang de financiële voorraad strekt). De gebieden blijven gelijk. Dat wil zeggen de gehele gemeente Breukelen en de koopwoningen in een deel van de gemeente Maarssen. Via www.breukelenveilig.nl of www.maarssen.nl kunnen mensen meer informatie krijgen over de specifieke voorwaarden.

De gemeenten Breukelen en Maarssen startten op 1 mei van dit jaar samen met de politie en eerder genoemde woningbouwverenigingen een actie met hang- en sluitwerk om woninginbraken te voorkomen. Maar liefst 50 procent van de gemaakte kosten worden vergoed, tot een maximum van 100 euro voor één van de drie pakketten met inbraakwerende voorzieningen. Er is een basispakket, een pluspakket voor extra veiligheid en een toppakket (certificering van de gehele woning conform het PKVW).

Meer tips om inbraak te voorkomen

Naast het beter beveiligen van woningen kunnen inwoners meer doen om de kans op woninginbraak zo klein mogelijk te maken. Op www.politiekeurmerk.nl leest u onder meer tips om de kans op inbraak tijdens de vakantieperiode te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan degelijk hang- en sluitwerk, maar ook het gebruik én misbruik van nieuwe media zoals Hyves, Twitter en LinkedIn.