Gemeente Noordwijkerhout


Noodlokalen voor gedupeerde gebruikers afgebrande Porrelhoek

De gemeente Noordwijkerhout stelt aan de Parochie St. Jozef twee noodlokalen beschikbaar om gedupeerde gebruikers van de afgebrande `Porrelhoek' tijdelijk een onderkomen te bieden. Zij kunnen tot en met het einde van dit jaar gratis van de noodlokalen gebruikmaken.

Op 25 juni jl. is er brand uitgebroken in het gebouw `de Porrelhoek'. Daardoor moest het gebouw helemaal worden gesloopt. Het naastgelegen gebouw `de Maasgaarde' heeft rook- en waterschade opgelopen. Hoewel een aantal gebruikers van deze gebouwen al vervangende ruimte heeft gevonden, was de Parochie St. Jozef toch nog op zoek naar ruimte.

Omdat de twee noodlokalen bij de Prinsenhofschool aan de Langevelderweg niet meer nodig zijn voor het onderwijs, heeft de gemeente Noordwijkerhout besloten deze lokalen aan te bieden aan de parochie. Zij hoopt daarmee een oplossing te kunnen bieden.

Tot en met het einde van dit jaar stelt de gemeente deze lokalen gratis beschikbaar. Als in januari 2011 de sloopwerkzaamheden van de school starten, moeten deze lokalen weggehaald worden of worden verplaatst. Belangstellenden kunnen dan de lokalen alsnog huren of kopen en verplaatsen.
De beheerder van `de Maasgaarde' onderzoekt nu op welke manier de lokalen kunnen worden ingezet.