Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 22-07-2010

Benzinedieven kunnen niet weg

OOSTERHOUT: Twee brandstofdieven werden op heterdaad betrapt toen ze benzine probeerden te stelen. Woensdagmiddag 21 juli 2010 vulden ze de tank van hun personenauto bij een tankstation aan de Pasteurlaan in Oosterhout. Het ging om een bedrag van 46,50
De pompbediende kreeg argwaan toen hij zag dat er een valse
kentekenplaat op de auto zaten. Het kenteken aan de voorkant was te nieuw voor het model auto waarop de plaat bevestigd was. Een andere klant besloot daarop met zijn auto de weg voor het dievenduo te blokkeren. Toen de twee mannen dat in gaten kregen, vertrokken ze snel via het talud. De motor van hun auto sloeg echter af, waarna ze ingerekend werden. De politie bracht de twee verdachten over naar het politiebureau. Daar werden ze in verzekering gesteld en ingesloten. Vervolgens bleek dat er op de achterkant van de bewuste auto ook een valse kentekenplaat zat. Het ging om twee verschillende gestolen kentekenplaten. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het gaat om een 25-jarige man uit 's Gravenmoer en een 35-jarige Bredanaar.

Drugstoeristen moeten softdrugs inleveren

RAAMSDONKSVEER: Agenten controleerden in de nacht van woensdag 21 juli 2010 op donderdag 22 juli 2010 een zeer langzaam rijdende auto op de snelweg A-27.
Het ging om een Belgische personenauto met vier inzittenden. Het viertal was naar Amsterdam geweest om hennep en hasj te kopen voor eigen gebruik.
Omdat het verboden is om verdovende middelen uit te voeren nam de politie de drugs in beslag. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd van 2 uur om er zeker van te zijn dat hij niet onder invloed van drugs verder zou rijden. Het viertal kwam uit Dendermonde en was 20, 20, 21 en 21 jaar oud.

Politie houdt controle bij spoorwegovergangen in Rijen

RIJEN: Op donderdagmorgen 22 juli 2010 hielden politie, Koninklijke Marechaussee en opsporingambtenaren van ProRail toezicht rond het spoor in Rijen. Daarbij zijn voor de navolgende overtredingen bekeuringen uitgeschreven.

- 6 x voor het negeren van rood knipperend overweglicht (boete: 160)
- 6 x handheld bellen (boete: 160)

- 24x voor het niet dragen van de gordel (boete: 90)

- 2x fietsen op de stoep (boete: 35)

- 1x helmplicht bromfiets (boete: 60)
Deze actie was uiteraard gericht op het gedrag op en rond het spoor en bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten.
In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie ook toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Op inbrekerspad?

DONGEN: De politie arresteerde twee mannen die vermoedelijk op inbrekerspad waren. Het duo werd in de nacht van woensdag 21 juli 2010 op donderdag 22 juli 2010 om 04.10 uur op de Hoge Ham in een
personenauto gesignaleerd. Omdat het 'bekenden' van politie en justitie volgde een controle van het voertuig. In de auto werden naast de nodige inbrekersgereedschappen (schroevendraaiers, breekijzer, betonschaar) ook handschoenen aangetroffen. Het tweetal was met het gereedschap op weg omdat ze ergens moesten gaan werken, zo vertelden ze. Alleen op welk adres ze moesten gaan werken wisten ze nog niet
De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar het
politiebureau. Het ging om een 44-jarige man uit 's-Gravenhage en een 41-jarige man uit Hoogeveen.
Het gereedschap is voor forensisch onderzoek in beslag genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-07-2010 16:56 | © Regio Midden en West Brabant |