Hoefnet

Nieuws

WEG parcoursbouwer maakt balans op

22-07-2010

Parcoursbouwer van de vierspannen tijdens de Alltech FEI Wereldruiterspelen in Kentucky Richard Nicoll bracht onlangs een bezoek aan Kentucky Horse Park. Hij werkte een aantal dagen samen met de hindernisbouwer, ontmoette er verschillende decorateurs en maakte de balans op van de voortgang van de hindernisbouw.

Volgens Nicoll is de bouw van de marathonhindernissen voor 95% gereed. Zodra alles klaar is, moet er alleen nog gedecoreerd worden. In sommige hindernissen kunnen de decoraties pas op laatste moment worden aangebracht omdat deze losse elementen bevatten die na de cross op de eerste zaterdag op de plaats worden gezet.
Nicoll was erg te spreken over het enthousiasme en de ervaring van de decorateurs die al jaren de Rolex Kentucky Eventing cross verzorgen. Hij verwacht dat zowel de toeschouwers die bekend zijn met het mennen als nieuwelingen onder de indruk zullen zijn van het parcours.

De menners zullen wellicht de schoonheid van de hindernissen niet op dezelfde waarde schatten als de toeschouwers, maar zij krijgen eerder op de dag hun aandeel. Het A-en D-traject gaat niet zomaar door een veld, maar voert over wegen, voetpaden en weilanden en doet verschillende boerderijen aan die grenzen aan het Kentucky Horse Park. De menners krijgen een uniek beeld te zien van het schitterende Kentucky landschap.

Nicoll vertelt dat hij erg enthousiast is over de voortgang van de werkzaamheden in het Horse Park en hij moedigt iedereen aan om op zaterdag 9 oktober de marathon te komen kijken. "Het is waarschijnlijk de enige keer dat we zo veel vierspanrijders van het hoogste internationale niveau samen kunnen zien rijden in Noord-Amerika." Nicoll kan zich nog goed herinneren dat er na het WK tweespannen in Gladstone in 1993 veel mensen waren die er erg spijt van hadden dat ze er niet bij waren geweest.
"Dit is simpelweg te mooi om te missen!"

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.