Ingezonden persbericht

Micro Focus lanceert SilkPerformer CloudBurst voor load-testing vanuit de cloud

Nieuwe oplossing op basis van Micro Focus Enterprise Cloud Services stelt organisaties in staat piekbelastingen op (internet)applicaties te emuleren

Hoofddorp, 22 juli 2010 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L), specialist in software voor applicatiemodernisering en test- en managementoplossingen, lanceert SilkPerformer CloudBurst. Met deze op Micro Focus Enterprise Cloud Services-technologie gebaseerde oplossing kunnen organisaties piekbelastingen testen. SilkPerformer CloudBurst breidt de toonaangevende oplossing voor load- en prestatietests SilkPerformer uit naar de cloud en stelt een organisatie in staat zware load-testen uit te voeren door honderden of duizenden gebruikers te emuleren vanuit verschillende locaties, waar ook ter wereld. Eventuele problemen zijn vervolgens snel te identificeren en op te lossen.

Nu organisaties steeds meer webapplicaties ontwikkelen voor duizenden gebruikers, blijken de traditionele testmethoden ontoereikend. Deze methoden vereisen te veel hardware en zijn niet voldoende schaalbaar om in te spelen op de eisen van huidige webapplicaties. SilkPerformer CloudBurst maakt gebruik van de cloud om deze capaciteitsproblemen op te heffen en biedt een flexibel prijsmodel op basis van daadwerkelijk gebruik.

Door het locatiegebonden model van SilkPerformer uit te breiden naar cloud-technnologie, kunnen gebruikers gelijktijdig zowel op de eigen locatie als in de cloud load-testen uitvoeren. Het model biedt tevens als voordeel dat klanten onderliggende systemen kunnen monitoren en prestaties kunnen vaststellen door middel van één geïntegreerd product.

Om klanten in staat te stellen in te spelen op de complexiteit van Web 2.0-applicaties, biedt Micro Focus SilkPerformer CloudBurst tevens een nieuwe generatie load-generatietechnologie onder de naam Browser Driven Load Testing. Deze technologie reduceert de tijd die nodig is voor scripting en scriptonderhoud met vijftig procent. Ook zorgt de oplossing voor een nauwkeuriger emulatie van eindgebruiker-loads op Web 2.0-applicaties.

"Met CloudBurst is SilkPerformer een hybride product geworden, dat op locatie èn in de cloud inzetbaar is. Het biedt onze klanten het voordeel van testmogelijkheden voor alle webtoepassingen èn interne applicaties. Zij kunnen vaste en op gebruik gebaseerde licentiemodellen combineren en gebruikmaken van een geïntegreerde oplossing voor het creëren van loads en het vaststellen van prestatieproblemen", zegt Reza Warnink, algemeen directeur Noord-Europa van Micro Focus. "Met SilkPerformer CloudBurst helpen we klanten bij het continu verbeteren van de kwaliteit van hun prestatietesten. De mogelijkheid om locatieonafhankelijk in de cloud en op locatie zelf te testen, heft capaciteitsproblemen op. Testen zijn daardoor vroeger in de cyclus uit te voeren. Zo is het ook mogelijk om fouten al vroeg in de ontwikkelcyclus te elimineren, waardoor bedrijven kosten kunnen reduceren."

Micro Focus SilkPerformer CloudBurst is per direct beschikbaar. Micro Focus helpt bedrijven graag bij het ontwikkelen van initiatieven op het gebied van testen via de cloud. Meer informatie is te vinden op www.microfocus.com/cloudburst.

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.



Ingezonden persbericht