Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 juni 2010

Theater RAST voor het eerst op de Parade.

.met de muzikale tragikomische kookvoorstelling, TARATOR.

22 t/m 26 juli in Utrecht - 10 t/m 13 augustus in Amsterdam - Katrina Kerk

TARATOR, de muzikale tragikomische kookvoorstelling van Theater RAST speelt deze zomer op de PARADE in Utrecht en Amsterdam. Het is de eerste keer dat Theater RAST een voorstelling speelt op de Parade. TARATOR is te vinden in de Katrina Kerk tegenover de Zweefmolen.

TARATOR

In de keuken van Restaurant Dobra gaat het er heet aan toe. De twee chefkoks, de één Servisch de ander Bosnisch, maken elkaar met hun getreiter het leven zuur. Onenigheden over elkaars authentieke bereidingswijze voor dezelfde gerechten en vlijmscherpe opmerkingen over hun gewelddadige oorlogsverleden vliegen door de keuken. De afwasser gooit daar met zijn zigeunerbloed nog eens extra olie op het vuur. Toch slaan ze ook de handen ineen voor mierzoete verleidingtrucs en pittige machtspelletjes. De melting pot aan smaken en culturen staat op springen en clichés, vooroordelen en stereotypes laten het bloed nog sneller koken.

Waan jezelf in de sferen van de Balkan door de live muziek die afwisselend melancholisch, opzwepend, triest en vrolijk de passie van de Balkan weergeeft.

Een voorstelling over de oprechte verontwaardiging van de regisseur over de ontwikkeling in de samenleving. "Etnische afkomst wordt steeds vaker misbruikt en legt een bodem voor onbegrip en angst." (interview Parool door Daniël Bertina - 5 november 2009)

TARATOR op de Parade

22 t/m 26 juli - Katrina Kerk, Moreelsepark, Utrecht

10 t/m 13 augustus - Katrina Kerk, M.L. Kingpark, Amsterdam

Entree voorstelling: E7,00

Kaartverkoop via www.deparade.nl, bij de centrale kassa op de Parade of een half uur voor aanvang bij de TARATOR - tent.

Tekst en Regie Celil Toksöz Spel Eran Ben-Michaël, Laura Branderhorst, Hossein Mardani, Victoria Osborn en Daan van Rijssel Accordeon Nermin Tulic

Decor Bülent Evren Lichtontwerp Dirk Blom Kostuums Yukie Hashimoto Technische coördinatie, Licht en Geluid Ben Bochoven en Dirk Blom Productie Yuen Kwan Lo en Barbara van Schaik Publiciteit Yuen Kwan Lo Zakelijke leiding Gert de Boer


---- --