Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16-07-2010

AVRO-RADIO MET 'DE KLASSIEKEN' BIJ ANDRÉ RIEU THUIS

Maartje van Weegen in gesprek met Nederlandse musici

Maartje van Weegen is donderdag 22 juli te gast bij André Rieu in het kader van het AVRO Radio 4-programma De Klassieken Thuis. Het programma 'De Klassieken' komt eens per maand bij een luisteraar thuis. Vanaf juli worden er ook bezoeken gebracht aan Nederlandse musici. In De Klassieken 'Thuis' staat de muziekkeuze van de luisteraar en de Nederlandse musici centraal. Het programma wordt ter plaatse samengesteld uit hun cd-kast en Maartje van Weegen gaat met hen aan tafel om de favoriete muziek te bespreken.

Op donderdag 22 juli opent André Rieu de poorten van zijn kasteeltje aan de rand van Maastricht. Drie uur lang staan Rieu en zijn lange muzikale carrière centraal in het programma. Het is bijzonder dat de oprichter, solist en dirigent van het Johann Strauss Orkest thuis is, want hij reist met een décor van het Weense paleis Schonbrünn de hele wereld rond, van de VS naar Japan, Duitsland en natuurlijk het Vrijthof in thuisstad Maastricht.

Rieu weet een miljoenenpubliek enthousiast te maken voor walsen en andere klassieke muziek. Op de ranglijst van wereldwijde kaartverkoop voor zijn concerten staat hij zesde, Tina Turner en Britney Spears achter zich latend.

De uitzendingen zijn live te horen op Radio 4, van 09.00 tot 12.00 uur, maar ook te zien via de webcast op www.radio4.nl/deklassieken. Daar zijn ook eerdere uitzendingen terug te zien.

AVRO De Klassieken: elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur op Radio 4. Presentatie: Maartje van Weegen.

Via de www.radio4.nl/deklassieken kunnen de speellijsten worden nagelezen en uitzendingen worden teruggeluisterd.

---