Gemeente Oirschot

Afsluiting Wintelresedijk, 22 juli informatieavond

Â

Voor het ontwikkelen van het Compagnies Oefenterrein (COT) van Defensie, is het noodzakelijk om een deel van de Wintelresedijk op termijn op te heffen. Om deze reden is door de gemeente Oirschot de laatste jaren geen groot onderhoud gepleegd. De onderhoudstoestand van de weg is nu echter zo slecht dat de verkeersveiligheid in gevaar is. Daarom hebben we besloten om dit deel van Wintelresedijk nu al te gaan afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer. De Wintelresedijk blijft voorlopig nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Â

In het verleden heeft de gemeente Oirschot, in samenwerking met Defensie en de gemeente Eersel, al een aantal compenserende maatregelen uitgevoerd met als doel om de negatieve effecten van het afsluiten van de Wintelresedijk te beperken:


* het aanleggen van de verbindingsweg tussen de Oirschotsedijk en het Rouwven (Eersel);


* het verbreden van het Rouwven (Eersel);


* het verbreden van het fietspad langs de Oostelbeersedijk, Dennendijk en Hoogeindsedijk (Eersel en Oirschot);


* het aanleggen van het fietspad over de Oostelbeerseheide (Oirschot);


* het reconstrueren van de Hoogeindseweg (Oirschot).

Â

Als gevolg van de afsluiting moet het verkeer een andere route te rijden. De verwachting is echter dat door de afsluiting van de Wintelresedijk geen verkeerskundige of milieukundige problemen op zullen treden op deze alternatieve routes.

Â

Op donderdag 22 juli houden wij samen met de gemeente Eersel en Defensie een informatieavond over dit plan. Deze informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis in Oirschot, Deken Frankenstraat 3 en start om 19.30 uur.