Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meer mogelijkheden voor partners dankzij verbeterde Small Business Specialization van Symantec

Specialisatie biedt meer mogelijkheden en hogere winst voor MKB-partners in EMEA

Utrecht, 21 juli 2010 - Symantec heeft vandaag een aantal verbeteringen aangekondigd aan de Small Business Specialization. Hiermee wordt de expertise erkend van de channelpartners in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) die oplossingen leveren aan klanten uit het MKB. Symantec heeft de instap vereisten voor de specialisatie verlaagd, waardoor deze toegankelijk wordt voor een breder scala aan resellers. Bovendien zijn er nieuwe ondersteuningsaanbiedingen, middelen en financiële prikkels toegevoegd waarmee partners van Symantec zich beter kunnen onderscheiden en meer winst kunnen halen uit de Symantec-oplossingen voor het MKB. Met de nieuwste Symantec Small Business Specialization kan het bedrijf haar partners nog beter helpen de groeiende MKB markt effectiever te bedienen.

Een belangrijk voordeel van de verbeterde Small Business Specialization is de Small Business Margin Builder, een online verkoopregistratiesysteem waarmee Small Business Specialization-partners op bepaalde transacties betere marges krijgen. Bovendien profiteren de betreffende partners van een verbeterde technische ondersteuning, waarbij zij 24 uur per dag en 7 dagen per week gratis kunnen bellen met de technische helpdesk. Symantec Small Business Specialization-partners krijgen bovendien 50 gratis licenties voor intern gebruik van diverse Symantec-producten voor het MKB, waarmee ze hun klanten beter kunnen voorlichten over de specifieke voordelen voor hun bedrijf.

Bovendien heeft Symantec een snelle, gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld (Campaign Creator) waarmee resellers heel eenvoudig zelf gezamenlijke e-mailcampagnes kunnen ontwikkelen waarmee zij hun potentiële klanten nog beter kunnen bereiken. En ten slotte kunnen Small Business Specialization-partners gebruikmaken van de Symantec Marketing Helpdesk, die zowel op verzoek als op eigen initiatief proactieve marketingondersteuning biedt voor alle MKB-oplossingen van Symantec.

Ian Walker, Enterprise Distribution & SMB Sales Manager Benelux bij Symantec, merkt op: 'Wij hebben Small Business Specialization verbeterd om onze partners te helpen hun verkoopcycli te versnellen en zich te onderscheiden van de concurrentie. Wij willen onze partners ondersteunen in de groeiende vraag naar gegevensbeveiliging voor het MKB. Met de Small Business Specialization denken we veel meer partners in staat te stellen meer winst te laten maken.'

Clive Longbottom, Service Director bij bedrijfsanalysebureau Quocirca, voegt daaraan toe: 'Nu steeds meer gevoelige en bedrijfskritische klantgegevens op internet worden gezet en in de cloud worden opgeslagen, heeft het MKB duidelijk behoefte aan gerichter informatie op het gebied van veiligheid en gegevensbeveiliging. De bestaande channelpartners met wie deze organisaties al werken, gaan hierin een belangrijke rol spelen. Met deze aankondiging laat Symantec zien dat het de verkoop via het kanaal veel gemakkelijker wil maken, waardoor channelpartners een flinke winst kunnen halen uit oplossingen die speciaal op het MKB zijn gericht.'

Recent onafhankelijk onderzoek dat Applied Research namens Symantec heeft uitgevoerd laat zien dat de branche betere verkoopkansen krijgt nu gegevensbescherming steeds belangrijker wordt voor het MKB. De Symantec SMB Information Protection Survey (Enquête van Symantec over gegevensbeveiliging in het MKB) van juni 2010, waarin bedrijven met 10 tot 499 werknemers in de gehele EMEA-regio zijn onderzocht, heeft uitgewezen dat er per jaar gemiddeld ¤ 17.593,- wordt uitgegeven aan gegevensbeveiliging. Gegevensverlies is volgens 67 procent van alle bedrijven een belangrijk risico voor de organisatie, en over digitale aanvallen is 60 procent dezelfde mening toegedaan.

Klik hier voor een Tweet http://twitter.com/SYMANTEC: 'Meer mogelijkheden voor partners dankzij verbeterde Small Business Specialization van Symantec'

Over Symantec

Symantec is wereldwijd toonaangevend als leverancier van beveiligings-, opslag- en systeembeheeroplossingen waarmee zowel bedrijven als particulieren hun informatie kunnen beveiligen en beheren. Onze software en services bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico's op meer verschillende punten, en zorgen voor de nodige betrouwbaarheid bij het gebruik en de opslag van gegevens. Meer informatie is te vinden op www.symantec.com.

#####

OPMERKING VOOR PERSMEDEWERKERS: Meer informatie over Symantec en haar producten vindt u in de nieuwssectie van Symantec op http://www.symantec.com/news. Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of een van zijn partners in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectieve eigenaars.

uitspraken over de toekomst: Deze informatie heeft betrekking op software die nog niet is uitgebracht. Eventuele niet-gepubliceerde updates aan het product zijn, net als andere geplande wijzigingen, het gevolg van doorlopende evaluaties door Symantec en derhalve onder voorbehoud. Deze informatie wordt verstrekt zonder enige expliciete of impliciete garantie. Klanten die tot aanschaf van Symantec-producten overgaan, dienen bij hun aankoopbeslissing uit te gaan van het huidig beschikbare functieaanbod.

////////////////////