Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2010.021, 22 juli 2010

Vierdaagse herstelt controlekaart in ere

Marsleiding: `Scansysteem onvoldoende bedrijfszeker voor controles'

De twee resterende dagen in de 94ste Vierdaagse worden de wandelaars op pad gestuurd met de `oude vertrouwde' controlekaart. Controles onderweg vinden donderdag en vrijdag plaats door middel van een ouderwetse knip in die controlekaart.

Gezien de ervaringen de eerste twee dagen van deze Vierdaagse vindt de marsleiding het systeem met de controlescan onvoldoende bedrijfszeker. Het systeem vertoonde teveel kinderziekten, die niet of onvoldoende op zeer korte termijn genezen kunnen worden. Om de wandelaars een goed verloop van de Vierdaagse te kunnen waarborgen, is gisteravond besloten voor de controles terug te vallen op de controlekaart met kniptang.

"In feite hanteren we het systeem dat we in 2009 ook nog kenden", licht marsleider Johan Willemstein toe. "Ook toen werden start en finish geregistreerd door een barcode te scannen, terwijl de wandelaars onderweg gecontroleerd werden met behulp van een controlekaart. Minder efficiënt, wel bedrijfszeker."

De 37.545 wandelaars die donderdagochtend aan de start kunnen verschijnen, krijgen allemaal een controlekaart aangereikt. Die dienen ze op de controleposten aan te bieden, om `geknipt' te worden. Aan de finish wordt de controlekaart gecheckt, waarna de finishscan wordt uitgevoerd en de wandelaar de controlekaart voor vrijdag ontvangt.

In het najaar zal het scansysteem met de polsbandjes uitvoerig geëvalueerd worden en wordt besloten of de Vierdaagse een dergelijk geautomatiseerd deelnemersregistratie-systeem zal blijven hanteren.

95^e EDITIE | 19-22 JULI 2011