Overlijdensrisicoverzekering vooral mannenzaak

22/07/2010 06:00

Independer.nl

Aangelegenheden op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen zijn vooral een mannenzaak. Zo weet 23% van de vrouwen niet of hun overlijdensrisicoverzekering verpand is aan de hypotheekverstrekker, tegenover 12% van de mannen. Ook weten veel meer mannen (53%) wanneer een overlijdensrisicoverzekering precies uitkeert dan vrouwen (44%). Dat blijkt uit recent onderzoek van Independer.nl.

Het blijkt uit nog meer zaken: 72% van de mannen denkt exact het verzekerd bedrag van de overlijdensrisicoverzekering te weten, tegenover 58% van de vrouwen. En 17% van de vrouwen weet niet of er een verplichting was vanuit de hypotheekverstrekker om de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, tegenover slechts 8% van de mannen. Veel duidelijke verschillen, die erop wijzen dat veel minder vrouwen zich bezighouden met hun overlijdensrisicoverzekering dan mannen.

Opvallend is ook dat meer jonge mensen kennis hebben van hun overlijdensrisicoverzekering dan oudere mensen. Op de vraag wat een overlijdensrisicoverzekering is, gaf 80% van de mensen onder 45 jaar het goede antwoord, tegenover 55% van de 65-plussers. Verder weet 64% van de mensen onder de 35 jaar wanneer een overlijdensrisicoverzekering uitkeert, tegenover 38% van de 65-plussers.

De drempel rondom overlijdensrisicoverzekeringen lijkt hoog te zijn. Naast het feit dat kennis vaak ontbreekt is een andere oorzaak dat veel mensen opzien tegen het gedoe rondom het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Consumenten betalen vaak veel te veel voor hun overlijdensrisicoverzekering, maar lopen grote besparingen mis doordat ze opzien tegen het oversluiten. En dat terwijl het online eenvoudig te doen is. 80% van de respondenten die een overlijdensrisicoverzekering afsloot, heeft deze verzekering ook direct afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden. 55% wist niet dat zij de overlijdensrisicoverzekering ook zelf, en dus in vele gevallen goedkoper, bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten.

Het onderzoek bestond uit een enqu(ee)te van Independer.nl, gehouden in de maand april onder 784 respondenten.





http://www.independer.nl