Ingezonden persbericht


Nieuwe versie Quintiq Company Planner biedt uitgebreidere mogelijkheden voor supply chain-optimalisatie en stimuleren van productiviteit

's-Hertogenbosch, 22 juli 2010 - Quintiq introduceert versie 5.0 van zijn Company Planner-oplossing. De versie omvat een nieuw vormgegeven Material Replenishment Module, nieuwe Alert Views en diverse andere verbeteringen. Producenten en retailers profiteren met Company Planner 5.0 van sterk verbeterde mogelijkheden voor supply chain-beheer.

Company Planner biedt producenten een brede oplossing voor het beheer van real-time interacties tussen sales, planning en productie. Het verbetert de zichtbaarheid en transparantie in de supply chain en maakt goed geïnformeerde beslissingen over orderacceptatie mogelijk. In deze beslissingen worden materiaalbeschikbaarheid, salesbudget en resource-capaciteit meegenomen. Op basis van Company Planner dringen bedrijven voorraden terug en verbeteren ze de productiviteit en leverprestaties.

Company Planner 5.0 stelt producenten in staat om de meest kosteneffectieve balans te vinden tussen klantverwachtingen en productiecapaciteit en -beperkingen. De nieuwe Material Replenishment Module houdt bijvoorbeeld rekening met parameters en beperkingen, zoals locatieomvang, minimale voorraadniveaus, beschikbaarheid van middelen, alternatieve materialen en routes, klantverwachting en levertijd, en nog veel meer. Bedrijven verlagen hiermee voorraadniveaus en maximaliseren de supply chain-efficiëntie zonder dat dit gevolgen heeft voor de leverprestaties. Planners identificeren in een vroeg stadium productieknelpunten en kunnen een goede balans vinden in de resource-capaciteit - intern of via externe leveranciers. Met de nieuwe mogelijkheden van Company Planner 5.0 definiëren planners operationele doelstellingen, zoals make-to-order (MTO) en minimale voorraadniveaus, en kunnen ze prioriteiten toekennen aan doelstellingen.

Een andere belangrijke nieuwe functie van Company Planner 5.0 is Alert Views. Na elke geautomatiseerde cyclus van Company Planner - waarin onder andere orderacceptatie, materiaalvervanging en capaciteitsplanning zijn geoptimaliseerd - is het voor planners van belang om issues te identificeren en waar nodig aanpassingen te doen. Op de nieuwe Alert View-schermen zijn issues die aandacht vereisen, direct te zien. Dit zijn bijvoorbeeld late orders, orders voor onbekende producten et cetera. Planners kunnen hier direct op reageren. Bovendien bespaart dit veel tijd waardoor planners productiever zijn.

"De verbeteringen in Company Planner zijn het resultaat van nauwe samenwerking met klanten en goed luisteren naar hun behoeften", zegt Victor Allis, CEO van Quintiq. "Productieglobalisering in veel sectoren vergroot niet alleen de druk om productiekosten te verlagen, maar maakt het ook lastiger om kostenreductie te realiseren. Door supply chain-beperkingen en -eisen te ondervangen met Company Planner, helpen we klanten om deze uitdagingen aan te gaan."

Andere verbeteringen van Company Planner 5.0

- Overzicht van klantorders. Biedt een snel beeld van een klantorder, de geplande productiedatum, leverstatus, materialen etcetera. Planners kunnen een order handmatig aanpassen, terwijl verkopers inzicht hebben in alle fasen van de supply chain, die invloed kunnen hebben op de leverdatum. Dit inzicht gaat zelfs terug tot de leverancier van het ruwe materiaal.
- Postponement Strategy Support. Stelt producenten in staat om een korte levertijd te garanderen, zonder voorraden eerder in de supply chain aan te vullen.
- Plaatsing van productieorders. Planners nemen beter geïnformeerde beslissingen over nieuwe aantallen productieorders en routes binnen en tussen fabrieken, waarbij direct inzicht is in de gevolgen van aanpassingen.
- Betere gebruiksmogelijkheden voor systeemnavigatie, die resulteren in toegenomen productiviteit.

###

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italïe, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.