Ingezonden persbericht



---


Persbericht
Juli 2010

ECOLOGISCHE HUISHOUDELIJKE APPARATEN VAN WHIRLPOOL:

TRENDY ÉN BESPAREND

Whirlpool introduceert nieuw assortiment 6th Sense® Green Generation: de generatie ecologische koelkasten, diepvriezers en wasautomaten

Breda, 22 juli 2010 - Whirlpool
introduceert nieuwe apparaten binnen
het 6th Sense® Green Generation
assortiment. De nieuwe generatie
vrijstaande apparaten die het energie-
en waterverbruik in het huishouden
substantieel helpt verminderen. Meer
dan 90% van de ecologische
voetafdruk van een apparaat wordt
namelijk veroorzaakt tijdens de
gebruikscyclus. De Green Generation
apparatuur is uitgerust met de
gepatenteerde 6th Sense® technologie, die milieuvriendelijkheid en besparing combineert met groot gebruiksgemak. In 2009 werd de eerste Green Generation wasautomaat gelanceerd. Nu breidt Whirlpool haar ecologische portfolio uit met nieuwe wasautomaten, koelkasten en een diepvriezer.

Tot 50% minder tijd, water en energie: 6th Sense® Green Generation wasautomaten
De nieuwe 6th Sense® Green Generation wasautomaten garanderen perfecte wasresultaten met een besparing tot 50% in tijd, water en energie. De wasautomaten bevatten sensoren die de hoeveelheid en het soort wasgoed herkennen en op basis daarvan de tijdsduur en het water- en energieverbruik zelf bepalen. De wascyclus wordt voortdurend gecontroleerd voor een perfect wasresultaat.

De Green Generation wasautomaten behoren tot de A-30% klasse, wat betekent dat ze maar liefst 30% zuiniger zijn in energieverbruik dan wasautomaten met energieklasse A.

Met het SuperEco programma kan 40% energie worden bespaard bij een volle lading, door de combinatie van een langere wascyclus zonder snelle temperatuurstijgingen en minder trommelbewegingen.




Persbericht
Juli 2010

Tot 4 x langer bewaren, tot 4 x langer vers: 6th Sense® Fresh Control

Whirlpool loopt al jaren voorop in het ontwerpen van koel/vriescombinaties en investeert aanzienlijk in onderzoek naar en de ontwikkeling van betere bewaaromstandigheden voor voedingsmiddelen. De nieuwe 6th Sense® Fresh Control koelkasten van Whirlpool zorgen ervoor dat voedingsmiddelen 4 keer langer vers blijven in vergelijking met de Whirlpool Total NoFrost koelkast. De 6th Sense® Fresh Control technologie controleert niet alleen of er temperatuurveranderingen optreden, maar handhaaft ook de ideale vochtigheid om het natuurlijke vocht in het voedsel te behouden. Hierdoor bederven voedingsmiddelen minder snel.

Door middel van de nieuwe Nature Fresh vershoudformule kan het rijpingsproces van groenten en fruit vertraagd worden, waardoor kleur en smaak langer behouden blijven. Zo blijven groenten en fruit tot 40% langer vers in vergelijking met dezelfde koel/vriescombinatie van Whirlpool zonder Nature Fresh vershoudformule.

Met de NoFrost technologie wordt ijsvorming in het vriesgedeelte voorkomen.

Alle 6th Sense® Fresh Control koel/vriescombinaties zijn A+ modellen. Deze verbruiken tot 25% minder energie dan een apparaat uit de A-klasse.

Om onaangename geurtjes in de koelkast te vermijden en bacteriën geen kans te geven bevatten alle 6th Sense® Fresh Control koel/vriescombinaties een Microban® antibacterieel luchtfiltersysteem.

30% sneller invriezen met 30% minder energie

De 6th Sense® Green Generation diepvriezer bewaart voedingsmiddelen optimaal door het 30% sneller in te vriezen. Het apparaat bevat sensoren die de temperatuur continu meten. Bij een verandering in temperatuur wordt de ideale temperatuur 30% sneller hersteld, met een besparing van 30% energie.

Green Generation in de keuken

Met Green Generation zet Whirlpool een eerste belangrijke stap in de verwezenlijking van het ecologisch keukenconcept GREENKITCHEN: een keuken die tot 70% minder verbruikt dan de klassieke keuken. Het Green Generation assortiment is ontwikkeld volgens de vier principes die aan de basis liggen van de GREENKITCHEN:




Persbericht
Juli 2010

Besparing - Alle apparaten uit de Green Generation collectie behoren tot de beste energieklasse op de markt.

Intelligente technologie - Dankzij de 6th Sense® technologie bespaart men tot 50% in tijd, water en energie.

Gebruiksplezier ­ Naast een nieuw stijlvol design heeft Whirlpool slimme innovatieve oplossingen bedacht die het gebruik van de apparaten uit het Green Generation assortiment vergemakkelijken.

Ecologisch bewustzijn ­ Whirlpool produceert niet alleen energiebesparende apparaten, ze geeft de consument ook groene tips en stimuleert het duurzaam denken en handelen van de consument.

Afgebeelde modellen en aanbevolen verkoopprijs

- Wasautomaat Green 1400: 649,-

- Koel/vriescombinatie WBC 3546 A+ NFCX: 899,-
- Diepvriezer WV 1860 A+ X: 679,-

Over Whirlpool Corporation
Whirlpool Corporation is 's werelds belangrijkste fabrikant en verkoper van grote huishoudelijke apparaten, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 17 miljard dollar, 67.000 werknemers en 67 productie- en onderzoekscentra wereldwijd. Whirlpool Corporation omvat verscheidene merken zoals Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht en nog vele anderen - verkrijgbaar in bijna elk land ter wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.whirlpoolcorp.com. Actuele productinformatie vindt u terug op: www.whirlpool.nl.

Over Whirlpool Europe
Whirlpool Europe is een dochtermaatschappij van Whirlpool Corporation. Het telt 12.500 werknemers, is verkrijgbaar in meer dan 30 Europese landen en heeft productiecentra in 7 Europese landen. Het Europees hoofdkwartier van Whirlpool is gevestigd in Comerio, Italië.