Ingezonden persbericht



---



Amsterdam, 22 juli 2010

PERSBERICHT

JASPER VAN SCHAAIK NIEUWE VOORZITTER STICHTING WPC

Stichting WPC (Woekerpolis Claim) krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Per 1 augustus a.s. neemt Jasper van Schaaik de positie over van mr. Jeroen Wendelgelst. Van Schaaik is van plan de koers van de stichting krachtig voort te zetten. "Wij blijven er voor en door de consument met een beleggingsverzekering. De onderhandelingen met Achmea verkeren in een cruciale fase. Ons wacht verder nog de uitwerking van de compensatie-regelingen met een aantal andere verzekeraars en het toezicht op de uitvoering daarvan. Het blijft opletten en dat zullen we dan ook zeker doen. Alert en gedreven, daar verandert niets aan."

Van Schaaik functioneert al een aantal maanden als secretaris van stichting WPC en was daarvoor aan de stichting verbonden als financieel adviseur. Als belastingadviseur heeft Van Schaaik ruim 20 jaar ervaring in diverse functies. Hij werkte onder meer bij uitgeverij VNU en de accountantskantoren PricewaterhouseCoopers en Ernst & Young. Sinds 2006 adviseert Van Schaaik grotere werkgevers over collectieve pensioencontracten. Hierbij staat hij regelmatig namens werkgevers tegenover verzekeraars. Daarnaast is hij zelfstandig werkzaam als belastingadviseur en interim tax manager.

De positie van voorzitter komt per 1 augustus vacant vanwege het vertrek van mr. Jeroen Wendelgelst, die sinds de oprichting van WPC bijna vier jaar geleden de stichting heeft geleid. Als sleutelfiguur heeft Wendelgelst een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de tot stand koming van de regelingen met de grote verzekeraars, die de hoogste compensatie ooit in een collectieve actie hebben opgeleverd. Hij verdient daarvoor de complimenten en dank van het nieuwe bestuur van WPC, dat hem veel sterkte en succes wenst in de periode na zijn vertrek. Voor Wendelgelst is de functie van voorzitter niet meer te combineren met gewijzigde privé- en zakelijke omstandigheden.

Secretaris van stichting WPC wordt Cees Ravesteijn, al enige tijd actief als adviserend lid van het bestuur en daarnaast zelfstandig interim manager en jurist binnen vooral de financiële sector. Ravesteijn is circa 30 jaar werkzaam in diverse juridische- en directie functies, onder meer in de advocatuur, bij een internationale dochter van het Vendex concern en OCS Group.

Noot voor de redactie (