Ingezonden persbericht



---

Persbericht

Eventive Business Events bedenkt ludieke recordpoging 'Smeer 'm met Neckermann' in opdracht van Thomas Cook

Neckermann vestigt Guinness World Record: 251 strandgangers smeren zich gedurende twee minuten non-stop tegelijkertijd in met zonnebrandcrème

Amsterdam, 22 juli 2010 - Touroperator Neckermann, onderdeel van Thomas Cook, heeft dankzij Eventive Business Events het Guinness World Record 'insmeren' gevestigd. Eventive organiseerde de actie 'Smeer 'm met Neckermann', waarvoor 251 strandgangers zich gedurende twee minuten insmeerden met zonnebrandcrème op het strand in Scheveningen. Het grote aantal deelnemers is goed voor een wereldrecord. Eventive verzorgde onder andere conceptontwikkeling en -uitwerking, logistieke realisatie en on-site coördinatie. Een officieel vertegenwoordiger van het Guinness World Record was aanwezig om de recordpoging te bekijken.

De actie werd onder de aandacht gebracht via de eigen Neckermann-website en sociale netwerksites als Hyves, Facebook en Twitter. Ook Eventive maakte met haar promotieteam ter plekke voorbijgangers enthousiast om deel te nemen. Er was flink wat media-aandacht voor de 'Smeer 'm met Neckermann'-recordpoging. Telegraaf.nl, Nu.nl (Nufoto), Algemeen Dagblad, RTL Weer, Radio FunX, Het Schevenings Dagblad, Omroep West en ANP wijdden items aan de actie.

Met de ludieke actie ondersteunt Neckermann zijn campagne 'Smeer 'm met een Last Minute', die op 1 juli is gestart. Deze campagne wijst vakantiegangers op het brede aanbod van last minutes in het Neckermann-portfolio.

Eventive regelde dat de actie kon plaatsvinden op het strand bij strandtent Lekker.

Daarbij verzorgde Eventive alle bijbehorende zaken zoals de aanvraag bij Guinness World

Records, toestemming van de gemeente, een vergunning voor het werven van de

deelnemers, het afzetten van het 'insmeergebied', de 251 gele handdoeken en de

zonnebrandcrème van Neckermann. Alles verliep volgens de officiële richtlijnen van

Guinness World Records.

"Neckermann vroeg ons om een creatieve actie te verzinnen omtrent hun 'Smeer 'm met Neckermann'-campagne", zegt Mariëlle van der Zouwen, Managing Director van Eventive Business Events. "Uitdaging was dat het relatief snel moest gebeuren en publiciteit moest opleveren. Na een brainstorm kwamen we op het idee van een wereldrecordpoging insmeren met zonnebrandcrème in lijn met de campagne 'Smeer 'm met Neckermann'. Om een vermelding in het Guinness Book of Records in de wacht te slepen, moesten er minimaal 250 strandgangers aan meedoen. De geslaagde actie leverde de nodige publiciteit op. Dit is wederom een goed voorbeeld van wat is te bereiken met creativiteit, online communicatie en een goede uitvoering."

Over Eventive Business Events

Eventive Business Events ondersteunt bedrijven bij het bereiken van hun doelgroep door de conceptontwikkeling van evenementen en marketingcampagnes, en het projectmanagement dat daaruit voortvloeit. Het bureau kan de gehele of gedeeltelijke organisatie van congressen, vakbeurzen, seminars, workshops en productpresentaties op zich nemen. Daarnaast biedt Eventive Business Events ondersteunende diensten in de vorm van advies, beurstraining, uitnodigingen, locatieplanning, het regelen van sprekers et cetera. Eventive Business Events is onderdeel van de communicatiegroep LVT Group. Voor meer informatie: www.eventive.nl.



Ingezonden persbericht