Port of Rotterdam

Extra controles recreatievaart en snelle motorboten

22-07-2010

Havenbedrijf Rotterdam houdt in augustus een themamaand en gaat in dat verband extra controles uitvoeren op recreatievaart en snelle motorboten. Het Havenbedrijf wil daardoor de hinder van deze vaarweggebruikers op het openbare water terugdringen.

De controles richten zich vooral op de juiste uitrusting en het naleven van de regelgeving. Naast het handhavend optreden besteedt het Havenbedrijf in augustus extra aandacht aan voorlichting.

Het varen van snelle motorboten op plaatsen die niet zijn toegestaan, wordt over het algemeen als overlast en zeer hinderlijk ervaren. Het gaat dan niet alleen om snelvaren maar ook om snelvaren binnen te korte afstand van de oever, in of nabij havens, niet stuurboordzijde van het vaarwater houden, lawaaioverlast en hinderlijk gedrag. Daarnaast wordt ook gecontroleerd op alcoholgebruik, registratie en het bezit van een noodzakelijk vaarbewijs.

Voor de controles doet het Havenbedrijf onder andere een beroep op de RPA 5 , een RIB met een topsnelheid van 80 kilometer per uur die voornamelijk wordt ingezet in de stadshavens en bij evenementen. In augustus is het vaartuig in de gehele haven te bewonderen.

Foto: Roel Dijkstra - Inspecties van pleziervaartuigen in Rotterdam

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven


----------

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.