Bacardi Limited kiest nieuwe Raad van Bestuur

HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)-- 20100722 --

Facundo L. Bacardi, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bacardi Limited, ‘s werelds grootste particuliere bedrijf op het gebied van alcoholhoudende dranken, kondigde aan dat men twee nieuwe leden heeft gekozen voor de Raad van Bestuur, die uit 16 leden bestaat.

De nieuw gekozen bestuursleden zijn Francisco V. Carrera-Justiz en Theodore C. Walker. Ze zijn tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf op 8 juli 2010 in Hamilton, Bermuda tot bestuurslid verkozen.

“Deze twee zeer deskundige personen brengen een enorme ervaring op het gebied van international business management, finance en investment banking met zich mee naar de Raad van Bestuur van Bacardi Limited”, aldus dhr. Bacardi. “Deze benoemingen weerspiegelen de sterke toewijding van het bedrijf voor goed zakelijk bestuur en zullen nuttig zijn voor Bacardi terwijl we onze leiderspositie binnen de sector van alcoholhoudende dranken blijven uitbreiden.”

Francisco V. Carrera-Justiz, 43 jaar, was plaatsvervangend bestuurslid in de Raad van Bestuur van Bacardi Limited gedurende 2002-2003. Hij is een bestuurslid van Private Banking bij Credit Suisse Securities (USA) LLC. Hiervoor was hij vice-voorzitter, Private Banking van 1999 tot 2006. Gedurende 1990-1999 werkte hij voor JP Morgan Chase N.A. in New York, Genève en Miami, en in de periode 1994-1999 was hij vice-voorzitter bij de International Private Bank. Dhr. Carrera-Justiz volgde een opleiding aan de Tulane University waar hij een B.Sc. in Management met specialisatie in Financiën behaalde. Hij woont in Miami, Florida.

Theodore “Tad” C. Walker, 49 jaar, was plaatsvervangend bestuurslid in de Raad van Bestuur van Bacardi Limited in de periode 2002-2003. Hij heeft 25 jaar ervaring in de verzekering- en herverzekeringsindustrie. Hij is voorzitter en CEO van PartnerRe. U.S. Bovendien is hij lid van het leidinggevende comité van PartnerRe. Dhr. Walker is sinds 2002 werkzaam bij PartnerRe. Hij werkte gedurende tien jaar bij Bacardi International Limited, eerst als risk manager en vervolgens als beheerder van verzekeringsinvesteringen. Dhr. Walker heeft de universitaire graad Bachelor of Science van de School of Foreign Service van de Georgetown University. Hij woont in Greenwich, Connecticut.

Over Bacardi Limited

Bacardi Limited is ‘s werelds grootste particuliere bedrijf op het gebied van alcoholhoudende dranken en produceert verschillende internationaal erkende alcoholhoudende dranken en brengt deze op de markt. Het merkenportfolio van Bacardi Limited bestaat uit meer dan 200 merken en labels, waaronder ‘s werelds favoriete en bekendste producten: BACARDI®-rum, ‘s werelds favoriete premium rum en ‘s werelds meest bekroonde rum; GREY GOOSE®-wodka, toonaangevend op het gebied van super-premium wodka; DEWAR’S® Scotch whisky, de best verkopende gemengde Schotse whisky in de Verenigde Staten; BOMBAY SAPPHIRE®-gin, de meest gewaardeerde en snelst groeiende premium gin ter wereld; MARTINI®-vermouth, toonaangevend op het gebied van vermouth; CAZADORES® –tequila van blauwe agave, de best verkopende premium tequila wereldwijd; en andere toonaangevende merken. Voor meer informatie, bezoek www.bacardilimited.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Burson-Marsteller voor Bacardi
Amy Federman, 441-294-1110
amy.federman@bm.com
of
Voor Bacardi

Patricia M. Neal, 441-294-1110